Fantastično kosilo v samo nekaj minut: 5 hitrih in okusnih idej

Vemo, kako je v napornem delovnem tednu najlažje naročiti kosilo, vendar pa to poleg tega, da ni dobro za vašo denarnico, tudi ni zdravo. Prinašamo vam pet preprostih in zdravih jedi, ki jih lahko prinesete tudi v službo.

Solata v kozarcu za vlaganje

Če imate zelo malo časa za pripravo kosila, je to idealen recept za vas. Vzemite čist in malo večji kozarec za vlaganje ter dajte na dno začimbe, olje in kis. Nato vstavite vse svoje priljubljene sestavine in kozarec dobro zaprite. Tako bo solata ostala sveža, kis pa je ne bo »uničil«. Preden boste jedli, kozarec dobro pretresite in pred vami je odlično zdravo kosilo. V solato lahko daste vse, kar imate radi. Da boste dlje siti, dodajte še koščke tune ali pečenega piščanca. Posebej pa bo vašo solato popestrila mocarela Zottarella v obliki prikupnih srčkov, ki ima malo kalorij in skoraj nič maščob. Če ne jeste mesa, solato obogatite z rastlinskimi beljakovinami kot so čičerika, tofu ali sejtan.

Tortilja z zelenjavo

Čeprav bi vsi raje toplo tortiljo s kuhano omako, vendar pač ni časa in zato predlagamo, da pripravite hladno tortiljo s surovo zelenjavo. Izberite zelenjavo po želji, jo narežite, naribajte malo sira, vse skupaj vstavite v tortiljo in zavijte. Zelo preprosto, zdravo in lahko kosilo. Če vam manjka malo sočnosti, zraven tortilje pijte jogurt.

Sendvič s tuno

Vzemite pločevinko tune, malo gorčice, malo majoneze in vse skupaj premešajte. Kupite polnozrnati kruh in naredite sendvič iz vseh sestavin, za bolj zdravo različico pa majonezo zamenjajte z jogurtom. Po želji lahko dodate še paradižnik, papriko, čebulo ali solato. Imeli boste hitro in odlično kosilo, ki je bogato s proteini in vlakninami.

Sendvič z jajci in avokadom

Še en odličen primer sendviča, ki ga lahko uvrstite na svoj tedenski meni. Vzemite polnozrnati kruh, skuhajte ali specite jajce ter olupite in narežite avokado na tanke rezine. Vse sestavine dajte v sendvič ter dodajte paradižnik, čebulo ali papriko. Ker je avokado bogat z dobrimi maščobami, bo ta sendvič vseboval tudi beljakovine in vlaknine, zato po obroku ne boste hitro lačni.

Riž z omako, ki se ne kuha

Skuhajte navaden ali rjavi riž, dodajte nekaj fižola, koruze in vse prelijte z mešanico grškega jogurta in paradižnikove omake. Začinite po svojem okusu in imate hitro in zdravo kosilo. Naj vam bo v slast!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

29.05.2020

Doma narejeni musliji

Za okusne mislije potrebujete:- 150 g ovsenih kosmičev- 50 g pšeničnih otrobov- 50 g…
27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…