Kulinarično poletje

Poletje je čas lažjih jedi. Čas, ko domači vrtovi ponujajo obilico svežih dobrot, prav tako branjevke na trgu. To je tudi čas, ko večina raje posega po lažjih jedeh. Ob tem pa velikokrat marsikdo ne ve, kakšno vino izbrati ob poletnih dobrotah, zato smo zbrali nekaj predlogov, da vam olajšamo delo.

Ribe

Ribe so odlične za človekov organizem, saj so odličen vir vitamina D in omega-3- maščobnih kislin. Strokovnjaki priporočajo, da jih uživate tekom celega leta, zagotovo pa marsikdo po njih pogosteje posega poleti na morju. Večino rib bo odlično dopolnil rosé, ki velja za vino poletja.

Zelenjava na tisoč in en način

Na žaru, v omakah, s testeninami, sveža surova, v solatah ... Sveža domača zelenjava naj bo na poletnem jedilniku prav vsak dan. K zelenjavi kombinirajte suhi sauvignon Vinske kleti Zlati grič.

Enolončnice

V hladnejših poletnih dneh je brez dvoma odlična izbira zelenjavna enolončnica, ki vas bo pogrela. Skuhajte jo s svežo zelenjavo, vanjo pa dodajte koščke govedine. Zraven se bo prilegel sivi pinot vinske kleti Zlati grič, ki se odlično poda k nežnim jedem iz govedine.

Pri kombiniranju hrane in vina je pomembno, da izbrano vino dopolnjuje in povzdigne jed, predvsem pa tudi to, da je kombinacija všeč vam. Izkoristite poletje za odkrivanje novih okusov in kombinacij!

www.zlati-gric.si

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…