Recept za popolno hobotnico izpod peke

Poletje je čas za druženja z družino in prijatelji, ki se zavlečejo dolgo v noč, je pa tudi čas za dobro hrano in kozarec okusnega vina. To je tudi čas, ko večkrat posegamo po svežih morskih dobrotah, zato tokrat z vami delimo recept za odlično hobotnico izpod peke.

Recept nam je zaupala priljubljena blogerka Urška Fartelj, ki je dopust preživljala v Dalmaciji. Poleg recepta nam je še zaupala, zakaj ima po njenem mnenju hrana na morju boljši okus: »Verjetno zato, ker si vzamemo čas za hrano, družbo, ker smo sproščeni, srečni. In takrat je vse lepše, boljše, bolj okusno, bolj diši,« je povedala z iskrico v očeh.

Urškin recept za hobotnico izpod peke:

Najprej zakurimo. Fajn zakurimo! Na sredini oglja naredimo prostor, kamor damo posodo z zelenjavo, ki jo imamo (krompir, paprika, bučka, jajčevec ...) in očiščeno hobotnico. Od začimb uporabimo samo sol, potem pa še olivno olje ter 1 dcl vina. Urški se zdi fantastičen sivi pinot iz Vinske kleti Zlati grič, ki ga postreže tudi ob kosilu. Pokrijemo in zadelamo z ogljem. Pečemo slabo uro, nato hobotnico obrnemo, nazaj zakrijemo z ogljem in pečemo še nadaljnje pol ure. Čas peke je potrebno prilagoditi velikosti hobotnice.

Dober tek!

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

07.11.2019

Matcha čaj - zdrava alternativa kavi

Večina izmed nas jutra začenja z nekim ritualom. Verjetno je del njega tudi skodelica…
29.10.2019

V objemu zlatih gričev ...

Slovenija ponuja ogromno možnosti za izlet na dlani in med slednje se zagotovo uvršča…
14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…