Mobilnik, kot navdih za zajtrk, kosilo in posladek

Ne samo kuharski navdušenci, tudi jedci, ob fotografijah Urške Fartelj, ustvarjalke kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno, vsakič globoko vzdihnemo, brbončice pa nam hipno oživijo. Urška ustvarja čudovite jedi, vedno pa jih nadgradi še z izjemnimi fotografijami, ki kar kličejo po grižljajih. Pa ste vedeli, da Urška večino fotografij naredi s svojim telefonom Huawei P20pro? Ta zapeljivec v barvi somraka je dobil tudi 'brata' in sicer dvookega P20, katerega leče so prav tako nastale v sodelovanju z legendarno Leico. In prav barva somraka je Urško navdihnila za pripravo poslastic, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Ste morda za lahko zelenjavno kosilo, kjer popečena šalotka in jajčevci jed pobarvajo v Pantone barvo letošnjega leta?

Vodo zavremo, solimo, dodamo žlico olivnega olja, kus kus in odstavimo. Pokrijemo s pokrovko in počakamo 5 minut, da se kus kus poduši. Nato vmešamo maslo in ga z vilico razdrobimo. Jajčevce, šalotko in artičoke popečemo na olivnem olju v ponvi ali v pečici. Po pečenih jajčevcih stremo česen z malo olivnega olja. Sledi samo še njam, njam.

Zdrav zajtrk je nekaj, kar nihče ne bi smel izpustiti iz jutranje rutine. Če je zraven še paša za oči smo zadeli terno. Kaj pravite na grški jogurt z gozdnimi sadeži, oreščki in kosmiči? Če imate tudi vi, kot Urška, nekaj umetniške žilice pa nastane obrok, ki ga najprej pojemo z očmi in nato še z veliko žlico.

image00011

Za sladek zaključek pa vam ponujamo še recept za panakoto, seveda tudi v barvi somraka. Za panakoto potrebujete:

9 dcl sladke smetane
12 lističev želatine
300 g bele čokolade
Sadje (robide, maline, borovnice, jagode)

Želatino namočite v mrzli vodi, ožemite in jo dodate smetani, ki ste jo prej zavreli in odstavili. Dobro premešajte, da se želatina stopi, nato vmešajte še nalomljeno čokolado.

Sadju dodajte malce sladkorja in ga skuhajte, da spusti barvo. Osnovno še neobarvano panakoto razdelite v več posodic, ki jim dodajate sadni sok, da se vsebina obarva. Za finale v kozarce, kjer boste panakoto postregli, nalijete 1 cm obarvane panakote in sicer postopoma. Vsakokrat, ko dodate plast postavite kozarček za nekaj minut v skrinjo, da se vsebina ohladi, nato nadaljujete postopek dokler ne nalijete vseh barvne plasti.

image00016

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.
Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…