Druženje ob jesenskih dobrotah

Jesen je odličen letni čas za druženje z vašimi najbližjimi in lovljenje zadnjih toplejših sončnih žarkov. Izkoristite jo in pripravite enostaven, a nepozaben piknik!

Sezonsko je najboljše
Jesen povezujemo z nostalgijo, zato je najbolje, da tudi našim brbončicam postrežemo z okusno sezonsko hrano. Pri meniju ni potrebno komplicirati. Če imate na voljo uporabo domačega vrta, izkoristite še toplo jesensko vreme in se podružite ob peki zlato rumenega kostanja. Če ste omejeni na uporabo kuhinje, specite kostanj v pečici ali pa se odločite za pripravo kakšne druge jesenske jedi. Pita iz buč, kostanjeva torta ... Mmm, jesen ponuja res bogat izbor sezonskih sestavin.

Nekaj tekočega
Zraven postrezite in razvajajte brbončice s kvalitetnim vinom. Priporočamo izbor kakovostnih vin iz Vinske kleti Zlati grič. Za najmlajše pa pripravite ingverjevo limonado ali domač ledeni čaj, ki bosta okrepila imunski sistem in pripravila telo na prihajajoče hladnejše mesece.

Postrežba
Kostanj postrezite v škrnicljih iz starega časopisa in revij, za ostalo hrano pa uporabite krožnike iz bambusa, ki se po uporabi reciklirajo in so okolju prijazni. Hkrati ne pozabite na lesen pribor in prikupne prtičke.

Detajli
Za dodatno vzdušje prižgite svečke, v primeru, da imate malo več časa, izrežite buče in okrasite prostor z jesenskimi motivi. Vsekakor pa v primeru uporabe zunanjega vrta ne pozabite na odeje in vzglavnike za čim večje udobje. V ozadju zavrtite prijetno glasbo in uživajte v krogu vaših najbližjih!

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…