Druženje ob jesenskih dobrotah

Jesen je odličen letni čas za druženje z vašimi najbližjimi in lovljenje zadnjih toplejših sončnih žarkov. Izkoristite jo in pripravite enostaven, a nepozaben piknik!

Sezonsko je najboljše
Jesen povezujemo z nostalgijo, zato je najbolje, da tudi našim brbončicam postrežemo z okusno sezonsko hrano. Pri meniju ni potrebno komplicirati. Če imate na voljo uporabo domačega vrta, izkoristite še toplo jesensko vreme in se podružite ob peki zlato rumenega kostanja. Če ste omejeni na uporabo kuhinje, specite kostanj v pečici ali pa se odločite za pripravo kakšne druge jesenske jedi. Pita iz buč, kostanjeva torta ... Mmm, jesen ponuja res bogat izbor sezonskih sestavin.

Nekaj tekočega
Zraven postrezite in razvajajte brbončice s kvalitetnim vinom. Priporočamo izbor kakovostnih vin iz Vinske kleti Zlati grič. Za najmlajše pa pripravite ingverjevo limonado ali domač ledeni čaj, ki bosta okrepila imunski sistem in pripravila telo na prihajajoče hladnejše mesece.

Postrežba
Kostanj postrezite v škrnicljih iz starega časopisa in revij, za ostalo hrano pa uporabite krožnike iz bambusa, ki se po uporabi reciklirajo in so okolju prijazni. Hkrati ne pozabite na lesen pribor in prikupne prtičke.

Detajli
Za dodatno vzdušje prižgite svečke, v primeru, da imate malo več časa, izrežite buče in okrasite prostor z jesenskimi motivi. Vsekakor pa v primeru uporabe zunanjega vrta ne pozabite na odeje in vzglavnike za čim večje udobje. V ozadju zavrtite prijetno glasbo in uživajte v krogu vaših najbližjih!

Ostali članki iz teme prehrana

27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…
08.05.2020

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…