4 ideje za mirne jesenske večere

Z jesenjo se ne umirja samo narava, ampak tudi ljudje. Vse raje se zadržujemo doma, v našem toplem in udobnem zavetju, večerne izhode s prijatelji pa zamenja udobni kavč. S tem ni nič narobe, gre za zelo naraven proces, kljub temu pa smo zbrali nekaj idej, kako si popestriti vse hladnejše večere.

Branje namesto televizije
Kaj je lepšega, kot hladen jesenski večer, ko se stemni že zelo zgodaj, vi pa zaviti v toplo odejo na udobnem kavču berete knjigo? Skuhajte si pomirjujoč čaj, priporočamo kamiličnega, ki pomirja, blaži napetosti in ugodno deluje na živčni sistem. Dodajte mu sok limone in žličko medu. Po takšnem večeru boste veliko lažje zaspali, zjutraj pa se boste zbudili spočiti in z veliko energije za nove podvige.

Namizne igre
Z družino ali prijatelji se zberite za zabaven večer ob igranju namiznih ali podobnih iger. Scrabble je primeren za do štiri igralce, če vas je več in se želite resnično dobro nasmejati, pa priporočamo pantomimo ali Activity.

Romantični večer v dvoje
Z boljšo polovico imejta zmenek kar doma. Skupaj pripravita okusno večerjo, ob tem pa imejta v mislih, da ni bistvo zgolj v že pripravljeni hrani na mizi, pač pa je prijetna tudi njena priprava. Razdelita si delo in uživajta v skupnem kuhanju okusne hrane, ustvarita prijetno atmosfero z vajino najljubšo glasbo in med skupno kuho še malo zaplešita po kuhinji. Že med kuho si lahko privoščita kakšen kozarec vina ali pa odpreta penino – priporočamo Konjiško penino Bela iz Vinske kleti Zlati grič.

Dober film
Ogled dobrega filma je vedno dobrodošel, še posebej ob hladnih jesenskih večerih, ko je tema že ob 17. uri. Namesto kokic lahko pripravite tudi zdrave prigrizke – na trakce narezana zelenjava z doma pripravljeno pomako, domač čips iz buč in sladkega krompirja ali pa domači čokoladni piškoti.

Ostali članki iz teme prehrana

16.02.2020

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
12.02.2020

Dobre črevesne bakterije za duševno zdravje

Nevrolog dr. David Perlmutter, avtor knjige Zdravi možgani, ugotavlja, da veliko duševnih…
12.02.2020

Izjemne razsežnosti globalno zmagovalnih prehranskih dopolnil

Ko imate katerokoli zdravilo v škatli, je neživo, ko ga pa zaužijemo, začne delovati in…
10.02.2020

Zdrave čokolade presenetljivih okusov - TORRAS

Še posebej predstavnice nežnejšega spola si nemalokrat ne znamo predstavljati življenje…
10.02.2020

Recept za sladico zaljubljenih

Se pripravljate, da bi sami skuhali in pripravili romantično večerjo? Ni se treba truditi…