Naj vas obiski ne ujamejo nepripravljene

December je čas druženj in zabav, več pa je tudi nenapovedanih obiskov, saj marsikateri prijatelj želi osebno zaželeti lepe praznike in vse dobro v novem letu. Da ne boste v stiski, če se bo nenapovedano na vašem pragu pojavila tašča ali prijateljica, smo pripravili nekaj nasvetov. Z njimi boste tudi v primeru nenapovedanih gostov odlični gostitelji.

Okrasite stanovanje
Ne samo zaradi morebitnih gostov, predvsem zase in za svojo družino poskrbite za praznično okrasje v hiši, zaradi katerega boste imeli cel mesec na obrazu nasmeh. Ni treba, da je okrasitev bogata in draga, marsikaj lahko izdelate sami, kar je tudi odlična priložnost za kakovostno in ustvarjalno druženje z otroki.

Prigrizki
V shrambi in hladilniku imejte na zalogi živila, s katerimi lahko na hitro pripravite okusne prigrizke. Vikende lahko izkoristite tudi za peko piškotov z najmlajšimi, ki v takšnih opravilih zelo uživajo, izberite pa recepte, s katerimi boste spekli takšne piškote, ki bodo primerno shranjeni zdržali cel teden. Poskrbite tudi za pijačo – kupite čaj z božičnim okusom, v shrambi pa imejte tudi izbiro dobrih vin ter penino, kakovostne in okusne boste našli v Vinski kleti Zlati grič.

Na hitro pospravite nered
V izogib kaosu tik pred prihodom gostov priporočamo, da se vsi člani družine držite preprostega pravila, da je vsako stvar po uporabi potrebno vrniti na svoje mesto. Med sabo si tudi lahko razporedite manjša opravila, ki jih naredite vsak dan v samo nekaj minutah – sesanje, hitro in sprotno čiščenje vodnega kamna s pip v kopalnici, sprotno čiščenje kuhinje itn. Povsem razumljivo je, da je takšen red težko vzdrževati, zato v primeru, da se gostje napovedo nekaj minut pred prihodom, postorite samo najnujnejše – na hitro posesajte, odnesite smeti, pobrišite pult in jedilno mizo ter pipe in straniščno školjko v kopalnici. Prižgite še dišečo svečo, ki bo ustvarila prijeten prvi vtis že ob vstopu v hišo.

Ostali članki iz teme prehrana

10.06.2020

6 pogostih mitov o vinu: katero vino h kateri jedi, pri kateri temperaturi ga postreči …

Vsi smo že slišali za tako imenovana pravila o vinu, ampak ali so ta resnična? Za vas smo…
29.05.2020

Doma narejeni musliji

Za okusne mislije potrebujete:- 150 g ovsenih kosmičev- 50 g pšeničnih otrobov- 50 g…
27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…