Za odpornost na potovanjih

Na potovanjih sta imunski sistem in celotno naše telo na preizkusu. S soprogo ga takrat krepiva predvsem z antioksidantskim praškom FHES.

Dr. Iztok Ostan

Običajni priporočeni odmerek FHES je 2 do 4 kapsule dnevno. Najenostavneje lahko preizkusimo njegovo učinkovitost pri gripah in prehladih. Takoj ko začne ščipati v grlu, povečamo odmerek FHES na 2-3 kapsule vsake štiri ure in obolenje se ne razvije, ali pa traja v lažji obliki le 2-3 dni.
Tako sva s soprogo običajno reševala težave pred potovanji in med njimi. Pa sva se pred leti kljub skrbi uštela. Tik pred potovanjem se je soproge lotevala viroza. V vročici priprav nisva ukrepala s FHES dovolj hitro in si nisva privoščila potrebnega počitka, pa je soproga obležala za več dni in letalo je odletelo brez naju.
Pred večtedenskim potovanjem v februarju 2017 pa nisva hotela tvegati. Več kot mesec dni pred potovanjem so v Sloveniji razsajale trdovratne viroze. Zato sva povečala odmerek na vsaj 6 kapsul dnevno, kot priporoča dr. Meyers v primerih, ko smo podvrženi nevarnostim obolelega okolja. Tak odmerek sva vzdrževala tudi na potovanju po prekomorskih deželah, pa nisva doživela niti ščipanja v grlu ne drugih zdravstvenih težav.

Zakaj je FHES tako učinkovit proti okužbam? Če se patogene bakterije zelo razmnožijo, jih lahko zatremo z močnimi oksidanti, kot so antibiotiki, a s tem škodimo lastnim celicam, ki imajo rade zelo antioksidantsko okolje. Dr. C. H. Howard je objavil, kolikšna mora biti antioksidantskost, da se bakterije ne razmnožujejo. Žal take stopnje antioksidantskosti ne moremo doseči s sadjem in zelenjavo in zato uživanje svežih sokov praviloma ne zaustavi razvoja prehlada, čeprav deluje blagodejno. Po meritvah na Univerzi v Ljubljani vsebuje kozarec vode s kapsulo FHES toliko antioksidantskega vodika kot vsaj 10.000 kozarcev sveže iztisnjenega soka. Z njim dosežemo antioksidantskost, pri kateri bakterije nimajo več moči, imunski sistem pa je okrepljen. Negativnih stranskih učinkov ni.

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…