Vinska klet Zlati grič ponovno nagrajena!

Štajerska vinska klet Zlati grič vsako leto za svoja vrhunska vina prejme nekaj laskavih nagrad in priznanj iz svetovno uveljavljenih tekmovanj. Tokrat je prejela bronasto medaljo na Decanter World Wine Awards, in sicer za Sivi Pinot, letnik 2018.

Idealno vino za poletne dni!

Sivi pinot 2018 je globoko slamnato rumenkasto vino, ki se iskri v, za to zvrst vina značilnih, rožnatih odtenkih. Vino je bilo 12 ur macerirano in v tem času so se iz grozdne kožice poleg aromatskih spojin izluščila še barvila. Vinu dajeta odprt, saden, sortni vonj fermentacija pri nižji temperaturi in grozdni mošt, stisnjen iz ročno prebranih jagod. Usklajeno razmerje med kislinami in sladkorji ter izrazita sortnost, ki jo zaznamo takoj po prvem požirku, se nadaljuje v srednje dolg pookus. Vino je pitno, mladostno sveže, gladko in razvaja z vsakim požirkom, sommelier pa priporoča, da ga postrežemo k nežnim jedem iz govedine in ribam. Se tudi vam to sliši kot idealen izbor vina za poletne piknike in morske večerje?

vabilo-za-dan-odprtih-vrat-724x1024

To boste lahko presodili že jutri, v petek, 24. maja, med 14h in 20h, ko podjetje Zlati grič pripravlja Dan odprtih vrat. Na dogodku bodo obiskovalci deležni vodenega ogleda ene izmed najmodernejših vinskih kleti v regiji in poskusili vina, ki veljajo za največji ponos teh vinorodnih gričev. Zlati grič tudi sicer velja za pravo zakladnico doživetij: val navdušenja vedno znova doživijo golf igrišče, ujeto med vinograde, apartmaji v Vinogradniškem dvorcu iz 15. stoletja in odlična kulinarična ponudba Gostilne Grič z izjemno razgledno točko.

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

29.10.2019

V objemu zlatih gričev ...

Slovenija ponuja ogromno možnosti za izlet na dlani in med slednje se zagotovo uvršča…
14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…