Bučno olje je izdelek, ki naj ne manjka v nobeni kuhinji

Začetki Oljarne Fram segajo v daljno leto 1750, ko je začela obratovari prva oljarna bučnega olja na slovenskem in morda tudi v tem delu Evrope.

Edinstven recept za današnje framsko bučno olje izvira iz tistega časa in se do današnjih dni ni spreminjal. Bučno olje iz Oljarne Fram je torej narejeno po tradicionalnem receptu, znanje so zaposleni prenašali iz generacije v generacijo in še danes lahko v Oljarni Fram zasledimo zaposlene, katerih dedki in babice so prozvajali bučno olje na istem dvorišču.

Semena za proizvodnjo olja, ki zrastejo na štajerskem in v prekmurju, odkupimo od kmetov, ki so lastniki Kmetijske Zadruge Ptuj in s tem tudi posredni lastniki Oljarne Fram, saj le-ta spada pod okrilje oz. lastništvo Kmetijske zadruge Ptuj. Tako so lastniki oljarne tudi naši dobavitelji semena.

Proizvodnja bučnega olja v oljarni Fram poteka po tradicionalnem postopku z upoštevanjem najzahtevnejših standardov in regulativ, katerih rezultat je tudi pridobitev Geografske označbe za Štajersko prekmursko bučno olje in vsakoletni prejem potrdila Centra za higieno in zdravstveno ekologijo Maribor za varno živilo. Bučno olje je izdelek, ki naj ne manjka v nobeni kuhinji.

Bučno olje Oljarne Fram je na voljo v vseh večjih in manjših trgovskih mrežah v Sloveniji, kjer se velikokrat predstavlja z degustacijami in drugimi oblikami promocije.
Z letom 2008 smo ponesli naše bučno olje tudi v tujino in tako danes izvozimo okoli 30%.

Na sedežu Oljarne Fram posluje industrijska prodajalna, ki je odprta vsak dan med tednom med 7. in 13:30 uro. V prodajalni so na voljo vsi naši proizvodi po ugodnih cenah, nudimo pa tudi zamenjavo semena za olje.

Bučna olja Oljarne Fram2

Oljarna Fram je na voljo tudi turističnim agencijam in skupinam izletnikov, ki se lahko po predhodnem naročilu dogovorijo za ogled oljarne. Pripravimo vam tudi degustacijo bučnega olja.

Več informacij lahko pridobite na spletnem naslovu www.oljarnafram.si

Oljarna Fram d.o.o., Turnerjeva 118, 2313 FRAM

+386 2 6014 712, F: +386 2 6014 711

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

09.08.2020

LCHF prehrana

Prehrana z malo ogljikovimi hidrati in veliko maščobami je trenutna zelo popularna in…
08.08.2020

Hrana, ki pomirja

Obdobje, v katerem se posvečamo boju proti tveganju okužbe z virusom COVID-19, je stresno…
07.08.2020

Kako narediti popolno hobotnico izpod peke

Poletje je čas za druženja z družino in prijatelji, ki se zavlečejo dolgo v noč, je pa…
04.08.2020

Pijača, ki topi kilograme v rekordnem času

Napitek s katerim boste opazili rezultate že v enem tednu. Ne bo se vam treba pretirano…
17.07.2020

Okusno uživanje brez prenajedanja

Slovenija je v zadnjih letih zagotovo postala tudi butična kulinarična destinacija. To…