Učinkovina cinkov piritionom

 

Kožne bolezni so zelo raznolike, od manj problematičnih, do zelo težkih kožnih bolezni, kot so luskavica, atopijski in seboreični dermatitis, različne glivične okužbe, ki so težje ozdravljive. Zdravljenje teh bolezni je dolgotrajno, saj se preko njih lahko odražajo tudi določene težave, ki se dogajajo nekje v notranjosti našega telesa.
Kaja Perme

Kozmetika z molekularno aktiviranim cinkovim piritioninom
Kozmetika za nego kože z molekularno aktivirano učinkovino cinkovim piritionom (Zync Pyrithione) ima močno protibakterijsko delovanje proti različnim patogenim mikroorganizmom (streptokokom, stafilokokom) in protiglivično delovanje proti pitirosporam, deluje proti mikroorganizmom na površini in v notranjosti kožnega sloja. Stabilizira encime in povzroča izboljšanje v celičnih membranah. Stimulirane molekule cinkovega piritiona povečajo učinkovitost pri negi suhe, razpokane kože in kože, nagnjene k prekomernemu luščenju.
Uporablja se pri: psoriazi (luskavici), atopijskem in seboreičnem dermatitisu, ekcemu , trdovratnem prhljaju. Olajša srbenje, odpravlja luskasto kožo na telesu in lasišču ter izboljša videz kože. Kožno naravno vlaži in odpravlja presežek maščobe.

Metoda molekularne aktivacije
Prednosti izdelkov so v postopku molekularne aktivacije, skozi katero se pribitek elektronov, molekule posameznih učinkovin dvigne na višji energetski nivo, poveča njihovo antioksidativno moč ter posledično njihovo učinkovitost. Postopek (biokataliza) molekularne aktivacije tako bistveno izboljša biološko aktivnost in biokemijsko odzivnost molekul vseh antioksidantov. Vsebnost cinka pa pripomore tudi k procesu samoobrambe kože ter procesu eksfoliacije.

Ostali članki iz teme prehrana

14.10.2019

Skrbite za svoje črevesje?

Včasih moramo telesu pomagati, da lahko optimalno deluje in da naši organi čim bolje…
14.10.2019

Se vam zdi, da se redite brez razloga?

Včasih so ljudje bežali pred napadi zveri, danes bežimo pred stresom Vsi ga poznamo in…
14.10.2019

7 korakov kako naravno pospešiti presnovo

Ali vam zveni znano, da se redite in v bistvu zelo malo pojeste? Ali pa imate…
14.10.2019

Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterijeLjudje po…
14.10.2019

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…