Manuka med

Manuka med, unikat ki navdušuje znanstvenike in premaguje najhujše bakterije
Ljudje po svetu, ki imajo težave na naslednjih področjih so pomoč poiskali pri medu iz grma manuke, katere zdravilno moč so prepoznali že Maori ...
• Ljudje ki imajo vnetje grla, obnosne votline, požiralnika, angino, gripo
• Ljudje s prebavnimi težavami, želodčnimi razjedami, refluksom, gastritisom, zgago, razjedami, sindromom razdražljivega črevesa, Chronovo boleznijo, zaprtostjo, kandido, paraziti, drisko, drugimi hujšimi bakterijami
• Ljudje ki imajo rane (vreznine, odrgnine, infekcijske rane, sindrom diabetične noge, opekline)
• Ljudje ki imajo različne druge težave s kožo, ekcem, atopični dermatitis in akne, herpes, glivična obolenja, luskavica

Kaj ga dela tako posebnega?
Običajne protibakterijske kvalitete medov, prihajajo iz vsebnosti v medovih naravno nastalega vodikovega peroksida. Vročina – toplota, svetloba in encim v človeški slini, krvi ter tkivu lahko delovanje tega peroksida takoj ustavi in izniči.
Tudi manuka ima to lastnost, vendar pa vsebuje manuka še eno substanco, ki nastane v procesu zorenja medu, imenovano metilglioksal – MGO. Ta protibakterijska spojina, kot so ugotovili, ni občutljiva na vročino-toploto, svetlobo ali katero drugo substanco v človeškem telesu in to je glavni razlog, ki daje manuka medu njegovo posebno moč. Nastane iz molekule DHA(-dehidroksiacetaza), ta molekula je naravno prisotna izključno v nektarju cvetov manuke.
Letina in cena medu je odvisna od naravnih pogojev in dobrih čebeljarjev, saj manuka cveti le 25 dni v letu. Na svetu je pod imenom manuka prodanega 5-krat več medu, kot se ga proizvede, zato previdnost pri nakupu ni odveč.
Vodilno podjetje na področju znanosti o manuki in propolisu na svetu Manuka Heath LTD proizvaja izdelke najvišjega razreda kakovosti in odlikovano je s priznanjem najbolj zaupanja vredna znamka. Več o tem na kaj mora biti kupec pozoren, izkušnjah ljudi, raziskavah in izdelkih si lahko preberete na www.manukamed.si.

Promocijsko besedilo

Ostali članki iz teme prehrana

29.05.2020

Doma narejeni musliji

Za okusne mislije potrebujete:- 150 g ovsenih kosmičev- 50 g pšeničnih otrobov- 50 g…
27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…