Izjemne razsežnosti globalno zmagovalnih prehranskih dopolnil

Ko imate katerokoli zdravilo v škatli, je neživo, ko ga pa zaužijemo, začne delovati in zdravi. Pri tem zdravilna reakcija rabi energijo, ki jo dobi od bolnika! Tako je energija bolnika svojevrsten medicinski dejavnik pri vseh boleznih in bolezenskih stanjih brez izjeme. Na to doslej nismo bili pozorni. Vendar dejstvo je tole: z več energije v telesu sledi bolj intenzivna zdravilna reakcija in bolj uspešno zdravljenje. Spet velja poudarek, da govorimo o medicini v celoti. Osrednji dejavnik, ki sprošča 95 % energije v telesu, je ubikinon Q10.

Bio-Qinon Aktivni Q10 z vit. B2

To epohalno spoznanje je vodilo Medicinsko fakulteto na Columbia University v New Yorku, junija 2018, da so se odločili, da s svojimi najboljšimi kadri tako z inštitutov kot s klinik soorganizirajo Svetovno konferenco o Q10. To se je zgodilo prvič v večdesetletni zgodovini na področju Q10, je pa vsekakor rezultat spoznanja, da v teh letih soustvarjamo nove preboje v uspešnosti farmakoterapije na celotni fronti med zdravjem in boleznimi. Kaj so dosegli? Izjemna je racionalizacija denimo bolnišničnega zdravljenja, v stroškovnem smislu se stroški racionalizirajo tudi za 40%! Ti dosežki, na primer v Skandinaviji, ne gredo čez noč, ampak dogajajo pa se – in pomenijo pridobitev za vse. Tudi seveda za zdravstvo, pri čemer racionalna potrošnja zdravil zaradi tega ne upada (staranje prebivalstva). Ključno pri tem pa je zagotavljanje kvalitetnih artiklov. Razred Bio-Qinon Pharma Nord je na omenjeni svetovni konferenci v primerjalni študiji med 6 največjimi brendi na svetu vidno izstopal po učinkovitosti (glej sliko).

Bio-Qinon Q10 z vit. B2 v Sloveniji imamo in poznamo, dobi se v vseh lekarnah po Sloveniji razen v mreži Ljubljanskih lekarn. Pa tudi v specializiranih trgovinah širom po državi se ga dobi. Tu je velika priložnost posameznikov, da sami pripomorejo k večji kvaliteti lastnega življenja. Naša dolgoletna izkušnja je, da z Bio-Qinonom Q10 z vit. B2 vsa nadstropja v telesu delujejo bolje.

Bio-Selen+Cink

Selen je naslednja velika zgodba. Spada med primarne antioksidante, njegova osrednja vloga je, da je pomemben za imunski sistem. Poleg tega ima tudi močno čistilno funkcijo. S tem, ko ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, je selen dejavnik, ki je vpliven pri vseh boleznih. Marsikje in tudi v Sloveniji ga je premalo. V pitni vodi je Svetovna zdravstvena organizacija opredelila standard 10 mikrogramov na liter, pri nas pa ga je v pitni vodi 0,5 mikrograma na liter. Po liniji »voda – zemlja – rastline – živali« ga je tako premalo v vseh živilih in ocena je, da ga tudi z uravnoteženo in pestro prehrano dobimo samo tretjinsko glede na potrebe. Razpoložljivost selena za imunski sistem zmanjšuje omenjena čistilna funkcija (selen se porablja za čiščenje težkih kovin, ki smo jim izpostavljeni). Omejevalni dejavnik je še staranje ljudi, saj se v tretjem življenjskem obdobju značilno zmanjša zmogljivost vsrkavanja vseh hranil in tudi selena, ki pa ga je že itak premalo. Posledice? Pravzaprav se o njih premalo pogovarjamo. Manj selena – slabše delovanje imunskega sistema – sledi večja obolevnost.

Zgled: Podatki, ki sledijo, so preverjeni, potrjeni s strani vodilnih mednarodnih inštitucij (SZO napr.). Ko je v krvi dovolj selena, je pojavnost raka v celoti v primerjavi s tistimi, ki imajo selena premalo, za 37 % manjša, od tega je raka na pljučih za 46% manj, raka na debelem črevesu in danki za 58% manj, upad raka prostate je 63% itd. Tudi glede umrljivosti zaradi raka je podobno. Če je selena dovolj, je umrljivost za 50 % manjša. Podatki so presenetljivi, podobno veljajo tudi za druge bolezni, na primer za viroze, prehlade itd. Zagotovo so verodostojni.

Razvidno je, kaj imamo na dosegu roke. Spet je izjemnega pomena kvaliteta izdelka, Bio-Selen+Cink iz Pharma Nord je že tretje desetletje po učinkih vodilni v svojem razredu (slika - temnozelena barva je Bio-Selen+Cink). V Sloveniji ga poznamo že dve desetletji in dobi se v vseh lekarnah in bolje založenih specializiranih trgovinah, razen v mreži Ljubljanskih lekarn. Tudi pri Bio-Selen+Cinku je velika priložnost posameznikov, da sami pripomorejo k večji kvaliteti življenja. Številne, več kot dvajsetletne izkušnje v Sloveniji potrjujejo boljše delovanje imunskega sistema pri jemanju Bio-Selen+Cinka. Lep dan iz MIC Mengeš d.o.o., Slovenska 30, 1234 Mengeš, tel. 01 729 1382 ali 041 769 544 ali pa nam pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mag. Nikola Krstič, dr.med.

Promocijsko besedilo

Ostali članki iz teme prehrana

17.03.2020

Zdrava jetra

Pravilno delovanje jeter je nujno za naš organizem, zato je dobro pomisliti tudi na…
07.03.2020

Dobre črevesne bakterije za duševno zdravje

Nevrolog dr. David Perlmutter, avtor knjige Zdravi možgani, ugotavlja, da veliko duševnih…
26.02.2020

Dan ali več brez hrane

Že vrabčki na drevesih čivkajo, kako naj bi dandanes poskrbeli za zdravje in tudi za lep…
26.02.2020

Ključne so vlaknine in voda

Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo…
22.02.2020

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…