Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan

Pravzaprav je bila to od vsega začetka družinska zadeva. Konec osemdesetih let preteklega stoletja smo moja soproga Alberta, njena hči Božena Ambrozius in jaz imeli vsak svoje zdravstvene težave. Začeli smo preizkušati učinke postenja, pa več sistemov presne prehrane.

Božena se je odločila za vegetarijanstvo in čez desetletji za veganstvo, s soprogo pa uživava mešano prehrano z veliko zelenjave in sadja. V devetdesetih smo vsi trije uživali veliko sveže iztisnjenih sokov (pretežno zelenjavnih, pa sok pšeničnih bilk). Šele z izbranimi prehranskimi dopolnili pa smo si pozdravili več kroničnih obolenj.

Iskali smo preverjeno najboljša dopolnila. Taki dopolnili sta antioksidant FHES in aminokisline OKA. Z njimi optimiziramo antioksidantskost vode v telesu in beljakovinsko prehrano, ki tvorijo kar 78% strukture celice. Prav tako pomembna telesna (makro) struktura so tudi črevesne bakterije. Izbrali smo bio probiotik EM, s katerim učinkovito odpravimo neprijetni vonj blata, ki je znak neuravnotežne črevesne biote. Slika 1 inštitut O

Drugače kot za FHES in OKA, za probiotike v prosti prodaji ni znanstvenih študij o učinkovitosti. Da bi se prepričali o varnosti in učinkovitosti bio probiotikov EM, smo začeli zbirati izkušnje uporabnikov.

Na spletni strani www.iztokostan.com (glej sliko 1) je zbranih že 665 pričevanj uporabnikov omenjenih treh produktov, največ prav o uporabi bio probiotika EM (356).

Večina uporabnikov poroča, da so zaznali izboljšanje v dobrem tednu ali že po nekaj dneh uporabe katerega od teh produktov. Pri običajnih mineralno-vitaminskih dopolnilih in omega 3 se izboljšave večinoma pokažejo po mesecu ali dveh.

Računalniški sistem hitro izbere izkušnje, ki nekoga zanimajo. Če v okence STANJE/BOLEZEN vpišemo npr. »alergije«, sistem izbere pričevanja uporabnikov teh produktov, ki jih je mučila prav ta težava. Pri nekaterih boleznih je pričevanj veliko - več desetin ali celo več kot sto.

Opazili smo, da mnogi, ki nas kontaktirajo, želijo bolj strnjeno informacijo: kaj jemati pri določeni težavi, koliko, kdaj, kako kombinirati razna dopolnila...

Slika 2 inštitut OTo nas je spodbudilo, da smo na osnovi znanstvenih študij o prehrani, svojih izkušenj in množice pričevanj uporabnikov, pripravili članke o dopolnilni prehrani pri posameznih potrebah oz. boleznih.

Nastali so tudi videi in intervjuji z dr. Ostanom o prehrani. Tudi te smo nedavno vnesli v sistem. Na osnovni strani (glej sliko 1) kliknemo na gumb KNJIŽNICA, kjer lahko izberemo članke (57 tekstov) , brošure (3), videe predavanj in seminarjev (15) in intervjuje (4).

Če pritisnemo na gumb ČLANKI in prikaže se podsistem https://iztokostan.com/clanki/ (glej sliko 2).

Za napotke v zvezi z dopolnilno prehrano pri neki zdravstveni težavi, kliknemo na gumb GLAVNE TEME.Iztok Ostan s sorodnico in sodelavko Boženo Ambrozius 2

Če vpišemo npr. besedno zvezo bolezni srca in ožilja, nam bo sistem izbral 4 članke. Na voljo so članki na teme: rak (4 članki), viroza, prehlad (2), alergija (1), avtoimunske bolezni (2), ščitnica (1), črevesne težave (3), glivice (1), slabokrvnost (1), obolenja urinarnega trakta (2), obolenja jeter (1), kronično vnetje (5), koža (1), razstrupljanje (1), Alzheimerjeva bolezen (4), Parkinsonova bolezen (1), zdravje otrok (3), nosečnost (1), nespečnost (2), uravnavanje telesne teže (4), holesterol (2), izčrpanost (1), starost (1), stres (1), osteoporoza (1), odpornost na potovanjih (1).

Obstajajo tudi članki o melatoninu (2), o izbiri omega 3 (2), o splošnih značilnostih prehranskega sistema dr. Ostana (3), o postu (4) in drugih temah.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

30.11.2020

Včasih hrana siromakov, danes super živilo

O rožiču se ne govori pogosto, a se mu dela krivica. Vsebuje namreč zdravilna hranila, in…
27.11.2020

Zakaj je ingver nepogrešljiv v vašem domu?

Ta čudežna začimba ima razen odličnega okusa tudi močne zdravilne lastnosti. Strokovnjaki…
23.11.2020

Naučimo se pravilno degustirati vino!

Letos bo praznični december zagotovo drugačen od vseh, ki smo jih bili vajeni doslej. Za…
17.11.2020

Že osmo prestižno mednarodno odličje za vinsko klet Zlati grič to jesen!

Letošnjo jesen v vinski kleti Zlati grič nad Slovenskimi Konjicami podirajo rekorde. Tako…
11.11.2020

Katerih 5 vinskih kozarcev morate nujno imeti doma?

Mesec november je čas martinovega, praznika, ko se mošt spremeni v pravo vino, in čas…