Izgubljanje kilogramov z zeleno kavo

Že kar nekaj časa se predvsem med pripadnicami ženskega spola sliši debata o zeleni kavi, ki naj bi dokazano uspešno vplivala na nadzor telesne teže. Mnoge so namreč prepričane, da je z njeno pomočjo mogoče izgubiti odvečne kilograme, pridobiti nazaj vitko postavo ter hkrati poskrbeti za boljše počutje.
Tia Kemperle

Toda dejstvo je, da ni vsaka zelena kava Svelte kava. Prava formula zelene kave, ki se imenuje COFFEA Chanephora, prihaja iz Avstralije, kjer jo ljudje množično uživajo v obliki kapsul (in ne napitkov, kot je to priljubljeno predvsem na našem tržišču). V Avstraliji od koder Svelte prihaja je Svelte zelena kava najbolj prodajni artikel za hujšanje, saj prodajo kar 200.000 izdelkov na mesec. Zelo dobri rezultati se kažejo tudi pri nas, saj dokazano uspešno vpliva na nadzor telesne teže, zato je njenih uporabnikov, ki so nad njo navdušeni, čedalje več.
Kadar govorimo o zeleni kavi, mislimo na kavna zrna, ki še niso popražena in ne vsebujejo kofeina, zato so primerna tudi za mladostnike in osebe z visokim krvnim tlakom. Poleg tega ne vsebuje glutena, škroba, laktoze..., zato strokovnjaki zagotavljajo, da je primerna malodane za vsakogar, saj stranskih učinkov ni. Dejstvo pa je, da ker kavna zrna niso pražena, ohranijo visoko vsebnost klorogenske kisline, ki je naravni antioksidant.
Kaj je klorogenska kislina?
Aktivna sestavina v Blooms zrnu zelene kave je klorogenska kislina. Le-ta spodbudi vaše telo k temu, da začne kot vir energije uporabljati shranjene maščobne celice in posledično pripomore k temu, da se bistveno manj porabljenih ogljikovih hidratov uskladišči v zaloge. Zelena kava zato velja za eno bolj poznanih shujševalnih učinkovin. O njeni učinkovitosti pričajo tako uporabniki kot številne raziskave in študije. Njeno moč ji daje ravno ta naravna snov - klorogenska kislina.
Zelena kava je najbolj priljubljena med osebami, ki se borijo s povečano telesno težo in se težko uprejo hrani, se ne morejo gibati in vsem, ki se zavedajo, da prekomerna telesna teža ni samo estetska težava, ampak predstavlja pomemben dejavnik tveganja za številne bolezni. Prve spremembe so hitro opazne. Zmanjša se potreba po hrani, uredi se prebavi, telo se preoblikuje ... Potrebno jo je zaužiti pol ure pred obrokom in nato le še opazovati njene pozitivne učinke, ki se sčasoma pojavijo.

SVELTE-ZELENA KAVA V KAPSULI!
Svelte zelena kava v kapsuli je na voljo v lekarnah in Sanolaborju ter na www.algena.si. Za dodatne informacije pokličite na tel. 041/790 404!

Ostali članki iz teme prehrana

29.05.2020

Doma narejeni musliji

Za okusne mislije potrebujete:- 150 g ovsenih kosmičev- 50 g pšeničnih otrobov- 50 g…
27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…
08.05.2020

Vsem dosegljivi članki dr. Ostana in sodelavk o prehrani

Dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius in Alberto Ostan Pravzaprav je bila to…