Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se zagotovo uvrščajo tudi češnje. Iz njih lahko ustvarite izvrsten sorbet, ki pa mu lahko primešate prav poseben špricer. Se to vašim brbončicam sliši zanimivo? Z vami delimo slasten poletni recept!

Čeprav so vaš nepogrešljiv poletni prigrizek, bi si češnje želeli porabiti še nekoliko drugače. Pripravite jih v obliki slastnega sorbeja za vso družino! Sorbet je zagotovo pravi izbor sladice, ko je govora o vročih poletnih dneh. Super pri tem je, da je priprava le-tega zares preprosta!

Sestavine za sorbet: 3 skodelice izkoščičenih češenj, pol skodelice sladkorja, ščep soli, sok dveh limon, žlička vodke

Vse sestavine kuhajte v kozici na srednjem ognju in med kuhanjem mešajte toliko časa, da češnje postanejo mehke. Mešanico ohladite na sobno temperaturo in jo pretresite v multipraktik. Zmešajte jo v pire in ga, v kolikor želite, da je ta povsem gladek, precedite skozi cedilo. Pire ohladite v hladilniku in zmešajte v napravi za izdelovanje sladoleda. Sorbet postavite v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.
V tem času dodobra ohladite tudi sestavine za špricer, s katerim boste servirali sorbet.

Sestavine za špricer: Rosé iz Vinske kleti Zlati grič, mineralna voda, lističi mete in sveže češnje za okrasitev
Tako Rosé kot mineralna voda morata biti dobro ohlajena. Pripravite visoke kozarce. V vsak kozarec postavite kepico sorbeta in ga oblijte z vinsko mešanico - 1 dcl Roséja in 1 dcl mineralne vode. Opojno sladico okrasite z lističem mete in svežo češnjo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…
02.03.2018

Kremna krompirjeva juha s porom in popečeno panceto

Topla juhica, idealna za hladne večere. Namig: za juho uporabite krompir mokaste sorte.…