Bela sipina rižota

Sestavine za 4 osebe:

800 g mladih že očiščenih sipic

200 g rakovih repkov (lahko tudi zamrznjenih)

1 bela čebula

2 stroka česna

250 g belega riža

3 žlice olivnega olja

2 dl suhega belega vina 

2 dl zelenjavne jušne osnove

sol in poper

2 žlici sesekljanega svežega peteršilja

 

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Sipice splaknemo pod tekočo vodo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sipice, mešamo in pražimo, da sipice spremenijo barvo in čebula postekleni. Ker sipice oddajo veliko tekočine, jo odlijemo in shranimo za zalivanje rižote.

2. Sipicam dodamo še 1 žlico olja in riž ter premešamo. Ko riž postekleni, prilijemo vino in počakamo, da izpari. Nato prilijemo jušno osnovo, prihranjeno tekočino, solimo in popramo ter pokrito kuhamo približno 12 minut. Ko je riž kuhan, dodamo peteršilj, rižoto premešamo in ponudimo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

23.04.2020

Vloženi čemaževi popki v kisu

Po hladnih zimskih dneh komaj čakamo pomladi in vsega obilja, ki nam ga le-ta ponuja.…
19.04.2020

Štiri hitro pripravljene jedi iz špargljev

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo.…
09.04.2020

Pehtranova potica

Priprava: Pripravimo kvasec iz žlice moke, žlice sladkorja, kvasa in malo mlačnega mleka.…
03.04.2020

Zdrava kokosova potička

Potrebujemo: Testo:- 60 dag pirine bele moke- 5 dag kakava v prahu- 5 dag kvasa- 10 dag…
01.04.2020

Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH - brez gnetenja in vzhajanja SESTAVINE: * 500g pirine bio moke* 500ml…