Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična blogerka Urška Fartelj, ki ustvarja blog 220 stopinj poševno, je pripravila preprost recept za golaž, ali, kot mu pravijo v njenih koncih, gulaš.

»Noben golaž ni enak drugemu,« je v smehu povedala Urška, ki ga je tokrat pripravila s kockami (mlado govedo) za golaž, s korenjem in stročjim fižolom. »Pa ker sem prišla ravno iz gozda, so v golažu končali še jurčki.«

Sestavine:
• 1 kg govejega mesa za golaž
• 2 korenčka
• 3 čebule
• 3 stroki česna
• 1 žlička mlete rdeče paprike
• 2 krompirja
• lonček stročjega fižola
• jurčki
• sol, poper
• 3 dcl modrega pinota Zlati grič
• 2 dcl vode
• lovorjev list
• žlička majarona

Postopek:
Čebulo drobno narežemo, popražimo. Dodamo goveje kocke, solimo in pražimo do zlate barve. Sledi na drobno narezan česen, popražimo. Dodamo še mleto papriko, poper in dobro premešamo. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo preostale začimbe in počakamo, da vsebina zavre. Nato dodamo korenje in kuhamo pokrito 1,5 ure. Ko je meso skoraj kuhano, mehko, dodamo krompir in stročji fižol. Golaž je kuhan, ko je meso mehko. Na koncu popražimo jurčke in jih dodamo golažu.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

23.04.2020

Vloženi čemaževi popki v kisu

Po hladnih zimskih dneh komaj čakamo pomladi in vsega obilja, ki nam ga le-ta ponuja.…
19.04.2020

Štiri hitro pripravljene jedi iz špargljev

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo.…
09.04.2020

Pehtranova potica

Priprava: Pripravimo kvasec iz žlice moke, žlice sladkorja, kvasa in malo mlačnega mleka.…
03.04.2020

Zdrava kokosova potička

Potrebujemo: Testo:- 60 dag pirine bele moke- 5 dag kakava v prahu- 5 dag kvasa- 10 dag…
01.04.2020

Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH - brez gnetenja in vzhajanja SESTAVINE: * 500g pirine bio moke* 500ml…