Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH - brez gnetenja in vzhajanja

 

 

SESTAVINE:

* 500g pirine bio moke
* 500ml radenske
* 1 pecilni prašek vinskega kamna
* 1 žlica olivnega olja
* 1 čajna žlička light kisle smetane
* 1 čajna žlička soli
* dodatna možnost: do 150 gramov semen po izbiri (sezamova, bučna, lanena semena...)

 

OPIS POSTOPKA:

V veliko posodo stresemo moko, dodamo pecilni prašek vinskega kamna in zmešamo, dodamo se vse ostale sestavine in s kuhavnico premešamo. Zmes, ki je ni potrebno gnesti in pustiti vzhajati, vlijemo v visok pekač za kruh, v katerega smo dali papir za peko. Pečemo 1 uro v pečici na 200 stopinj brez ventilatorja. Ko ga vzamemo iz pečice ga prekrijemo z vlažno krpo za 10 minut.

 

ČAS PRIPRAVE:
15 min + 1 h peka

Vir: www.malinca.si

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

19.04.2020

Štiri hitro pripravljene jedi iz špargljev

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo.…
09.04.2020

Pehtranova potica

Priprava: Pripravimo kvasec iz žlice moke, žlice sladkorja, kvasa in malo mlačnega mleka.…
03.04.2020

Zdrava kokosova potička

Potrebujemo: Testo:- 60 dag pirine bele moke- 5 dag kakava v prahu- 5 dag kvasa- 10 dag…
01.04.2020

Pirin kruh brez kvasa

PIRIN KRUH - brez gnetenja in vzhajanja SESTAVINE: * 500g pirine bio moke* 500ml…
28.03.2020

Rogljički z marmelado

Potrebujemo: - 27 žlic moke,- 2dcl olja,- 2 žlici olja,- 1 kvas,- 1/2 l mleka,- malo…