Lekarna Ljubljana odprla prenovljeno enoto v Velikih Laščah

Velike Lašče, 5. junij 2019 – Lekarna Ljubljana je ob občinskem prazniku Velikih Lašč občane razveselila s prenovljenimi in povečanimi prostori lekarne. S tem Lekarna Ljubljana sledi zastavljenim ciljem, da del investicijskih sredstev nameni prenovi in posodobitvi obstoječih enot ter tako omogoča sodoben pristop do uporabnikov z večjo preglednostjo ponudbe in učinkovitejšo lekarniško storitvijo.

Lekarniško podružnico Velike Lašče so temeljito prenovili, povečali prostore, jih opremili z novim pohištvom in opremo ter uredili svetovalni kotiček za stranke. Razširili so tudi ponudbo izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Tako so prebivalci Velikih Lašč in okoliških krajev dobili sodobno lekarno. V lekarni strankam nudijo brezplačne strokovne storitve, kot je pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o zdravilih.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob slovesnem odprtju prenovljene enote poudaril, da je »izredno ponosen, da smo v kratkem času uspeli zaključiti s celovito prenovo lekarne, tako da gre v bistvu za novo enoto, ne za adaptacijo stare, in da lahko občanom Velikih Lašč predamo tako lepo darilo ob njihovem prazniku.« Čeprav je to odprtje velik praznik tudi za Lekarno Ljubljana, pa dr. Sedej ni mogel skriti razočaranja, ker Lekarna Ljubljana ne more slediti ostalim zastavljenim načrtom: »Kar tri popolnoma opremljene enote ne moremo odpreti zaradi nerazumno dolgotrajnih postopkov za verifikacijo na ministrstvu za zdravje in odločb, ki temeljijo na nesprejemljivih, nezakonitih razlagah lekarniške zakonodaje glede pogojev odprtja novih enot. S tem ministrstvo škoduje ljudem, bolnikom, ki bi jim lahko z novo odprtimi enotami izboljšali preskrbo in zagotovili hitrejši dostop do zdravil in ostalih izdelkov in storitev za ohranjanje zdravja.«

Župan Občine Velike Lašče dr. Tadej Malovrh se je zahvalil Lekarni Ljubljana: »V Občini Velike Lašče smo lahko resnično veseli, da imamo sedaj posodobljeno podružnico Lekarne Ljubljana. Razlog za zadovoljstvo je vsekakor razširjena ponudba zdravil in same storitve, sodoben in prenovljen prostor, ki omogoča boljše počutje vsakega, ki potrebuje lekarno in konec koncev tudi to, da s strani Lekarne Ljubljana nismo pozabljeni. Kljub temu, da smo majhni, da imamo majhno kupno kapaciteto, lekarna z nami sodeluje že mnogo let, nas vidi in nam omogoča, da smo občani primerno oskrbljeni z zdravili takrat, ko nas napade bolezen, pa tudi takrat, ko potrebujemo kakšen nasvet ali pa izdelek za ohranjanje zdravja. In nenazadnje, lepa gesta Lekarne Ljubljana, da ob svečanem odprtju poslovalnice povrhu vsega nameni še tri donacije. Ljudem, našim občanom, in meni kot županu to resnično veliko pomeni. Na koncu si lahko želimo le, da sodelujemo tako naprej.«

Prerez traku H. Kogoj Primožič T. Struna Prebilič M. Sedej T. Malovrh D. Crnjek

Ob slovesnem odprtju je Lekarna Ljubljana podelila tri donacije, v skupni vrednosti 3.000 €, saj tudi na ta način kaže svojo vpetost v lokalno okolje in podporo razvoju lokalnih zgodb. Donacije so prejeli OŠ Primoža Trubarja, Gasilska zveza Velike Lašče in Trubarjeva domačija. S petjem so dogodek popestrile pevke pevskega zbora Lekarne Ljubljana in Alenka Godec.

Prejemniki donacij

Lekarniška podružnica Velike Lašče je odprta od ponedeljka do četrtka od 7.30 do 19.00 in ob petkih od 7.30 do 14.30. Ob sobotah, nedeljah in praznikih je zaprta.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

09.07.2019

Utrinki s potepanja po prestolnici

Priljubljen modni fotograf Tibor Golob razkriva fotogenične kotičke centra naše…
02.07.2019

V samo 85 dneh prodanih več kot 10 milijonov telefonov v 85 dneh

Do 20. junija je v rekordnih treh mesecih Huawei po vsem svetu prodal več kot 10…
28.06.2019

Že imate najboljši telefon leta?

Združenje European Hardware Association je imenovalo Huawei P30 Pro za najboljši telefon…
16.06.2019

Kako si bomo ukrojili svet?

V znanstvenem in širšem družbenem prostoru pomembno odmevajo premiki na področju genetike…
06.06.2019

Lekarna Ljubljana odprla prenovljeno enoto v Velikih Laščah

Velike Lašče, 5. junij 2019 – Lekarna Ljubljana je ob občinskem prazniku Velikih Lašč…