Naj zdravo zadiha tudi vaša hiša

Marjan Klemenčič, direktor podjetja Koop trgovina, Brežice

Aspekt udobja bivanja v sodobnem slogu življenja dobiva vse večjo veljavo. Danes vemo, da ima bivanjska kakovost velik vpliv na naše zdravje. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da se pri gradnji ali obnovah poslužujemo sodobnih materialov in postopkov, ki bodo na eni strani stroškovno učinkoviti, na drugi strani pa prijazni tako nam in našemu zdravju kot tudi okolju.

Če sta bila izgled in cena fasade še pred nekaj leti ključna dejavnika, smo danes tudi na tem področju priča inovativnim rešitvam in materialom, o katerih vsekakor velja razmisliti.

Fasadni materiali nove generacije

Vsekakor je priporočljivo, da se pri gradnji poslužujete naravnih, difuzijsko prepustnih fasadnih materialov, ki bodo vašemu domu omogočali prezračevanje po naravni poti, s tem pa se boste izognili tudi strošku investicije v prisiljeno ventilacijo. Prav tako se bo na naraven način uravnavala tudi vlažnost v bivalnih prostorih.

Če ste še vedno v dvomih, kako zgraditi energetsko učinkovito hišo oz. stavbo, ki ne bo oblečena v difuzijsko neprepustni plašč, uporabljeni materiali pa bodo okolju prijazni in povsem iz naravnih sestavin, imamo za vas rešitev.

Na razpolago sta namreč dva izjemna izdelka na bazi plute - toplotnoizolacijski omet Diathonite Thermactive .037 ter Diathonite Deumix+, ki se uporablja za izsuševanje vlažnih zidov in je hkrati tudi toplotnoizolacijski omet.

Oba izdelka sta narejena iz povsem naravnih materialov, pri čemer kar 70-odstotni delež predstavlja pluta. Primerna sta tako za notranjo kot zunanjo uporabo, obenem pa sta negorljiva ter odporna na plesen, zajedavce in termite. Odlikuje ju odlična difuzijska prepustnost, kar zadeva termoizolacijske lastnosti, pa se z lahkoto kosata s stiroporom ali stirodurom. Obenem naslavljata tudi vse druge zahteve, ki jih narekuje trajnostni način gradnje.

Več informacij o ekoloških, do ljudi in okolja prijaznih gradbenih materialih dobite na spletni strani www.ekogradnja.si ali na brezplačni telefonski številki 080 73 07.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

26.11.2020

K zdravniku specialistu kar s pomočjo video klica

Si predstavljate, da imate nasvet zdravnika specialista o vaši osebni težavi tako rekoč…
25.11.2020

Preventiva je najboljša naložba v zdravje

Intervju z dr. Mitjo Bračičem za Varuha zdravja, Vzajemno, o preventivi kot naložbi v…
15.11.2020

Limonin sok čisti vaše telo

Živimo v svetu kemije. Povsod so z nami različne kemikalije, ki spreminjajo naše naravno…
14.11.2020

Sejem AGRA se seli na splet

Revija Bogastvo zdravja nudi vsem razstavljavcem - oglaševalcem sejma AGRA poseben…
13.11.2020

Dr. Mitja Bračič: Otroke moramo naučiti pravilno hoditi in teči

Intervju z dr. Mitjo Bračičem za Varuha zdravja, Vzajemno, o mladih in poškodbah Doc. dr.…