MikroMOBILNOST – lahkotnost in svoboda gibanja

MikroMOBILNOST je trend, mokro mobilna prevozna sredstva pa vsakdanja izbira, ko sami ali z družino skrbimo za telesno kondicijo in aktivno preživljanje prostega časa.

Vzorčen primer navdušenca nad mikro mobilnimi sredstvi so sodelavec in njegova družina. Gre za poslovneža, ki se do službe zapelje na e-skiroju, popoldne pa se praviloma usede na kolo, njegov skiro poganja hči, s katero starejšega od fantov, ki prisega na svojo rolko, pospremita na trening nogometa. V garaži imajo tako rekoč vozni park mikro mobilnih prevoznih sredstev, izberejo tisto, kar jim poželi srce. Pravi, da sicer nimajo trendovskih segwayev, da pa to ni nobena ovira, ker si jih običajno zaželijo med ogledom kakšne prestolnice. Tam jih tako ali tako izposojajo in se poslužijo kar te opcije. Ni kaj reči, živela sem v zmoti in v nadaljevanju razkrijem, zakaj.

skiro in kolo

Vrvež na kolesih in koleščkih

Pomlad je tukaj. Že res, da nas je vmes presenetil sneg, a bomo kaj kmalu spet pod toplimi sončnimi žarki, na kolesih in koleščkih. Veseli me, da veliko mladih družin čas preživlja na prostem in ne v raznih nakupovalnih centrih. Na kolesih ali koleščkih se premika staro in mlado – opažam jih na kolesih, skircah, e-skirojih, rolkah, hoverboardih ... ni, da ni. Res lušten pogled na dogajanje v mestu in parku. Predvsem pa mi je všeč, ker se je v meni prebudila želja po tem, da si umislim tudi zase prevozno sredstvo, ki predstavlja več svobode, lahkotnost gibanja in, kot je videti, precej zabave.

hoverboard

Sama se namreč zaenkrat najdem predvsem v kolesarjenju. Imam tri kolesa: mestno, cestno in eno za brezpotja. V zadnjem letu kolesarim večinoma doma, sicer pa rada zavijem na avstrijske vinske ceste. Sama, v iskanju miru in ohranjanja ravnotežja med delovnim in zasebnim življenjem. Če odmislimo hujše pripetljaje, kot so nesreče, poškodbe ... je ena od mojih nočnih mor preluknjana zračnica ali t. i. »flat«, ker ... mislite, da znam zamenjati zračnico? Jok brate, odpade!???? Po navadi takrat pokličem brata, da me s kolesom vred odpelje domov. Na srečo se mi je to običajno zgodilo kje v bližini meje z Avstrijo. Koga bi klicala v Italiji ali na Madžarskem, pojma nimam.

In tukaj pridem do točke, ko začnem razmišljati o varnosti in brezskrbnosti medtem ko kolesarim, se koleščkam in dajem možgane na pašo. Ker nobena še tako kul in trendi pustolovščina na koleščkih ni zabavna in lahkotna, ko se zgodi neljuba situacija. Zato se dajmo spoznati z zavarovanjem mikroMOBILNOSTI – enim zavarovanjem za vse mikro poti na mikro prevoznih sredstvih. In to se še posebej splača družinam z zgoraj omenjenimi voznimi parki (e-)skirojev, (e-)koles, (e-)rolk, hoverboardov, segwayev, monokoles, rolk ...

Zavarovani kot se šika

Z mislijo na spremenjene potrebe ljudi, ki vse bolj uporabljajo mikro mobilna sredstva in za spodbujanje trajnostne naravnanosti so v Zavarovalnici Sava zasnovali zavarovanje mikroMOBILNOSTI, ki vključuje tudi 24/7 asistenčne storitve ob okvari ali prometni nesreči. Prvenstveno je namenjeno rekreativnim posameznikom in družinam, ki uporabljajo mikro mobilna sredstva. Zavarovanje pa lahko sklenejo tudi podjetja, ki se ukvarjajo z oddajanjem lahkih prevoznih sredstev v najem. Spoznajte zavarovanje do potankosti in ga sklenite priročno kar na spletu.

Pa naj bo koleščkanje in kolesarjenje v čim večji užitek!

 Zavarovalnica Sava logotip horizontalni barvni RGB1

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

04.05.2021

Spletni pogovor o zdravljenju krvnih rakov s CAR-T celično terapijo

STAklub Slovenske tiskovne agencije v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z…
30.04.2021

MikroMOBILNOST – lahkotnost in svoboda gibanja

MikroMOBILNOST je trend, mokro mobilna prevozna sredstva pa vsakdanja izbira, ko sami ali…
30.04.2021

Enostavno in hitro do specialista

Ko prejmete napotnico za pregled pri specialistu, vas čaka iskanje ustreznega specialista…
30.04.2021

Glasovno upravljanje in igranje iger na platformi NEO je vedno bolj popularno

Uporabniki platforme NEO na TV največ iščejo risanke, filme, serije in igralce, vedno…
29.04.2021

Iščemo 10 besed, ki navdihujejo Slovenijo!

Komunikacijska agencija Sidera letošnjo pomlad praznuje deseti rojstni dan in ob tej…