Za kakovost ni tveganj

Glede na vse boljšo epidemiološko situacijo Pomurski sejem optimistično pripravlja 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 21. do 26. avgusta. Uvod v kakovost, ki jo bo predstavil sejem, bodo mednarodna ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, Odprto državno ocenjevanje vin "Vino Slovenija Gornja Radgona", medenih pijač, medu in tik pred sejmom še 40. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme.

AGRA V MEDNARODNEM LETU SADJA IN ZELENJAVE Z DEŽELO PARTNERICO FRANCIJO

Sejem AGRA 2021 bo v tem delu Evrope najpomembnejši sejem ponudnikov kmetijske mehanizacije in opreme, opreme za živilsko-predelovalno industrijo, prehrane in vin, pridelovalcev, predelovalcev, gospodarstvenikov, strokovnjakov in potrošnikov. Ponudil bo konkretne in trajnostne odgovore na aktualna vprašanja sedanjosti in prihodnosti.

Razen na sadju in zelenjavi bodo strokovni in poslovni poudarki sejemskega dogajanja na inovacijah in digitalizaciji, ekološkem kmetijstvu, hrani iz naše bližine, prehranski varnosti, krepitvi podeželskih območij ter na gozdu in lesu, ki sta naše pomembno bogastvo. Usmeritve za kmetijstvo v prihodnosti bo sejem prikazal s skrbjo za okolje, ohranjanje čistih vodnih virov in biotske raznovrstnosti ter z ukrepi za preprečevanje podnebnih sprememb. Posebna pozornost sejma AGRA bo posvečena tudi predstavitvi Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

Predstavljene bodo tuje države in regije. Država partner sejma AGRA bo Francija, ki bo za Slovenijo prevzela predsedovanje svetu EU v prvi polovici leta 2022. Francija bo predstavila svojo živilsko predelovalno industrijo, institucije, znanstvene raziskave s področja kmetijstva in živilstva ter zadružni sistem.

Agro bodo tradicionalno spremljale strokovne razstave in predstavitve goveje živine, konj, drobnice, prašičev, perutnine, avtohtonih pasem domačih živali, rib in malih živali. Rejske kmetije bodo ponujale v pokušnjo in nakupe izvrstne domače mlečne in mesne izdelke.

Na vzorčnih nasadih bodo predstavljene avtohtone in tradicionalne sorte kmetijskih rastlin, vrt s permakulturno-biodinamičnim načinom pridelave, vrtnine, dišavnice in zelišča. Poudarek bo na medovitih rastlinah. Z novimi pridobitvami se bodo predstavili gozdno parkovni nasad, sejemska učna gozdna pot in poligon Zeleni dragulji narave. Novost bo tudi vzorčni čebelnjak, s predstavitvijo pomena čebel za ekosistem in kot gospodarske dejavnosti.

Sejem bo poskrbel za izobraževanje, prenos znanja in izmenjavo izkušenj na številnih strokovnih posvetih, predavanjih, okroglih mizah in B2B srečanjih. Celovito se bo predstavilo tudi kmetijsko in živilsko šolstvo.

https://www.sejem-agra.si/

agra uvodni logo

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

17.06.2021

Brez črevesnih težav celo na potovanju

Dr. Iztok Ostan Ni redko, da moramo tik pred potovanjem večkrat na stranišče, potem smo…
16.06.2021

JUPOL Antimicrob – revolucionarna aktivna barva za notranje prostore

Kakovost bivanja in zdrav bivanjski prostor, v katerem je naše dobro počutje na prvem…
16.06.2021

Spontano hujšanje in razstrupljanje telesa

Mahakulina Gašper Obersnel Dobro počutje in zdravje so osnova srečnega bivanja. Žalostno…
16.06.2021

Najboljša mobilna aplikacija v Sloveniji (WebSi Prvak) odslej tudi v namizni pwa različici

Ob 20. obletnici prihaja popolna prenova namizne in tablične različice največjega…
14.06.2021

Spletni pogovor "Nas čaka sindemija? Pandemija ni ustavila drugih bolezni"

STAklub Slovenske tiskovne agencije organizira spletni pogovor z naslovom "Nas čaka…