Lunin post


Dokazano je, da se telo ob luninih menah hitreje in boljše čisti, zato so ti dnevi najprimernejši za razstrupljanje. Dan na teden res ni veliko, a čez leto se nabere kar 48 dni za lunin post. Ker te dni ne jemo, si naš prebavni trakt »odpočije«, telo se razstrupi, s pitjem sokov pa telesu zagotovimo potrebna hranila.
Pomislite, kakšen vpliv ima Luna na plimovanje morja. Če ji uspe spreminjati stanje tako velike količine »tekočine«, kot je morje, ima seveda vpliv tudi na tekočine v našem telesu, kajne? Ob Luninih menah, posebej pa ob polni in prazni luni, je ta vpliv še močnejši in zato opaznejši.
Lunin post nikakor ni namenjen le izgubi odvečnih kilogramov. Pravzaprav gre za čiščenje organizma, saj s postom telesu omogočimo, da odstrani različne strupe, ki se nenehno kopičijo v našem telesu. Postimo se ob luninih menah, in sicer tako, da približno 1 uro pred pričetkom lunine mene pojemo nekaj lahkega, na primer nekaj sadja, juho, polnovredne kosmiče. Nato nadaljnjih 24 ur pijemo le tekočino. Najboljša izbira je pitje sveže stisnjenega ekološkega sadja in zelenjave, da v telo ne vnašamo novih »strupov«, ki jih sicer dobimo s konvencionalno pridelano hrano, organizmu pa priskrbimo obilico hranil (vitaminov, mineralov, encimov). Tekočine je potrebno spiti čim več. V enem samem dnevu izgubite nekaj odvečne telesne teže, po 3 mesecih posta ob luninih menah pa bo razlika še bolj opazna. Vaše telo bo bolj odporno in lepše oblikovano. Kar pa je najboljše – zmanjšala se bo vaša želja po nezdravi hrani in povišal se bo nivo energije!

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…