Poletno branje


Knjige – prinašalke zdravja in modrosti
Poletje je čas, ko si marsikdo privošči dopust, počitek ob morju ali v hribih, ko najde čas za vse tiste stvari, ki jih je bil primoran v hitrem delovnem tempu enostavno zanemariti. Ob sproščenem uživanju v najbolj vročih mesecih v letu nikar ne pozabite na knjige. Branje namreč prinaša precej koristi, zato poskrbite, da bo obvezna oprema za na plažo med drugim tudi knjiga.
VERONIKA BILBAN
Študije so dokazale, da nas branje mentalno spodbuja, kar lahko upočasni Alzheimerjevo bolezen ali demenco, saj ohranja možgane aktivne in dejavne. »Kot vsaka druga mišica v telesu tudi možgani potrebujejo vadbo, da ostanejo zdravi in fit,« je prepričan Matic Kveder iz Felix knjigarne v celjskem City centru. Poleg tega so raziskovalci odkrili, da se bralci s poglabljanjem v zgodbo znebijo stresa, ki se kopiči v telesu zaradi preobremenjenosti v službi ali doma. »Nikar pa ne pozabimo na znanje, ki ga pridobimo s pomočjo knjig. Še posebej priljubljene so knjige o zdravju, v katerih je mogoče najti ogromno informacij, ki nam pomagajo olajšati marsikatero zdravstveno tegobo ali jo celo odpraviti,« razloži sogovornik in nadaljuje: »Če na primer beremo duhovne vsebine, se naš krvni tlak zniža, umirimo se, poleg tega je tudi dokazano, da knjige za samopomoč prinašajo izjemno korist ljudem, ki trpijo za lažjimi duševnimi boleznim ali nezaželenim nihanjem oz. spremembam razpoloženja. Pomembno je tudi, da med branjem krepimo naš spomin, saj sprejemamo veliko pomembnih informacij in celo detajlov, ki si jih naši možgani zapomnijo.«
Z branjem tudi izboljšujemo pisano besedo in besedni zaklad, s čimer se viša naša samozavest, veščina komunikacije pa nam lahko pomaga tako pri karieri kot tudi v odnosu s partnerjem, prijatelji ... »Nikakor pa ne smemo zanemariti, da so knjige tudi zabavne! Obstaja ogromno zvrsti, od klasične literature, do poezije, biografij, kriminalk, ljubezenskih romanov, besedil, namenjenih mladim, priročnikov, žepnih knjig, s pomočjo katerih si je mogoče polepšati vsakdan,« še zatrdi Matic.
Vabimo vas k sodelovanju v nagradni igri! Knjigarna Felix podarja našim bralcem 3 knjige, in sicer Kratek vodnik za dolgo življenje, Preprosto razstrupljanje in Žensko telo, ženska modrost.
Nagradna igra bo potekala od 15. 7. 2015 do 15. 8. 2015. Več o tem, kako si prislužiti lepo nagrado, si preberite več na naši internetni strani www.bogastvozdravja.si ter FB strani, kjer bomo tudi objavili srečne nagrajence.
Več informacij o teh in mnogih drugih knjigah ter ostali ponudbi Knjigarne Felix, lahko dobite na: Knjigarna Felix - Citycenter Celje, Mariborska 100, 3000 Celje, tel.: 06 42 42 448, https://www.facebook.com/Felixcitycelje

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

24.03.2020

Nekaj enostavnih nasvetov za obrambo proti korona virusu

Besedna zveza, ki je v zadnjih tednih preplavila prav vse komunikacijske kanale in se…
21.03.2020

Kožni rak

Poznamo več vrst kožnega raka, ki se med seboj razlikujejo po izgledu, hitrosti rasti,…
16.03.2020

Dober spanec za boljše rezultate

V marcu, natančneje 16. v mesecu, obeležujemo svetovni dan spanja. Kako zelo je pomemben…
16.03.2020

Qapla – specializirana krema za suho kožo

Kot farmacevtki pozivava k redni uporabi razkužila in ustreznemu čiščenju rok. Razkužilo…
15.03.2020

Hormoni in hujšanje

Ženske danes v želji, da bi shujšale poskušamo različne diete, ki so bolj ali manj…