Poletno branje


Knjige – prinašalke zdravja in modrosti
Poletje je čas, ko si marsikdo privošči dopust, počitek ob morju ali v hribih, ko najde čas za vse tiste stvari, ki jih je bil primoran v hitrem delovnem tempu enostavno zanemariti. Ob sproščenem uživanju v najbolj vročih mesecih v letu nikar ne pozabite na knjige. Branje namreč prinaša precej koristi, zato poskrbite, da bo obvezna oprema za na plažo med drugim tudi knjiga.
VERONIKA BILBAN
Študije so dokazale, da nas branje mentalno spodbuja, kar lahko upočasni Alzheimerjevo bolezen ali demenco, saj ohranja možgane aktivne in dejavne. »Kot vsaka druga mišica v telesu tudi možgani potrebujejo vadbo, da ostanejo zdravi in fit,« je prepričan Matic Kveder iz Felix knjigarne v celjskem City centru. Poleg tega so raziskovalci odkrili, da se bralci s poglabljanjem v zgodbo znebijo stresa, ki se kopiči v telesu zaradi preobremenjenosti v službi ali doma. »Nikar pa ne pozabimo na znanje, ki ga pridobimo s pomočjo knjig. Še posebej priljubljene so knjige o zdravju, v katerih je mogoče najti ogromno informacij, ki nam pomagajo olajšati marsikatero zdravstveno tegobo ali jo celo odpraviti,« razloži sogovornik in nadaljuje: »Če na primer beremo duhovne vsebine, se naš krvni tlak zniža, umirimo se, poleg tega je tudi dokazano, da knjige za samopomoč prinašajo izjemno korist ljudem, ki trpijo za lažjimi duševnimi boleznim ali nezaželenim nihanjem oz. spremembam razpoloženja. Pomembno je tudi, da med branjem krepimo naš spomin, saj sprejemamo veliko pomembnih informacij in celo detajlov, ki si jih naši možgani zapomnijo.«
Z branjem tudi izboljšujemo pisano besedo in besedni zaklad, s čimer se viša naša samozavest, veščina komunikacije pa nam lahko pomaga tako pri karieri kot tudi v odnosu s partnerjem, prijatelji ... »Nikakor pa ne smemo zanemariti, da so knjige tudi zabavne! Obstaja ogromno zvrsti, od klasične literature, do poezije, biografij, kriminalk, ljubezenskih romanov, besedil, namenjenih mladim, priročnikov, žepnih knjig, s pomočjo katerih si je mogoče polepšati vsakdan,« še zatrdi Matic.
Vabimo vas k sodelovanju v nagradni igri! Knjigarna Felix podarja našim bralcem 3 knjige, in sicer Kratek vodnik za dolgo življenje, Preprosto razstrupljanje in Žensko telo, ženska modrost.
Nagradna igra bo potekala od 15. 7. 2015 do 15. 8. 2015. Več o tem, kako si prislužiti lepo nagrado, si preberite več na naši internetni strani www.bogastvozdravja.si ter FB strani, kjer bomo tudi objavili srečne nagrajence.
Več informacij o teh in mnogih drugih knjigah ter ostali ponudbi Knjigarne Felix, lahko dobite na: Knjigarna Felix - Citycenter Celje, Mariborska 100, 3000 Celje, tel.: 06 42 42 448, https://www.facebook.com/Felixcitycelje

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…