Brezskrbno na dopust


Menstruacija ni nikoli zabavna, še najmanj takrat, kadar smo na počitnicah. Toda ni nujno, da nam pokvari najboljše in najlepše dneve, ki ji običajno preživljamo v družbi družine, prijateljev in nekje ob morju ali bazenu. Upoštevajte naslednje nasvete in se znebite skrbi, ki so povezane z mesečnim perilom in odhodom na dopust.
Tia Kemperle
Izogibajte se vročini. Če načrtujete, da se boste preko celega dneva izpostavljali vročemu soncu, potem poskrbite, da boste popili veliko vode. Med menstruacijo konstantno izgubljate tekočino, zato jo morate vedno nadomestiti, da se boste dobro počutili.
Naredite načrt in se ga držite. Nikar ne dovolite menstruaciji, da določa, kaj boste počeli in česa ne. Brez skrbi, v »tistih dnevih« lahko greste tudi v vodo, le izberite kvaliteten tampon in se prepustite vodnim užitkom.
Nepremočljive hlačke. Včasih so dekleta in žene med menstruacijo nosile dvojno perilo, zaradi česar so bile bolj sproščene, saj jih ni nenehoma skrbelo ali se bo krvavi madež pokazal na njihovih hlačah ali krilih, še posebej, ker so poleti običajno bile oblečene v oblačila svetlejših barve, na katerih se je že najmanjši madež zelo hitro opazil. Dandanes so odlična rešitev nepremočljive menstrualne hlačke, ki prav tako na praktičen način naredijo življenje bolj enostavno, brezskrbno in zadovoljno.
Bodite pripravljeni! Če sodite med tiste, ki imate zelo močno menstruacijo ali se soočate s hudimi menstrualnimi krči, potem se na dopust odpravite pripravljeni. Vzemite s sabo zdravila proti močnim krčem, dodatne tampone in več spodnjega perila.
Redno menjujte tampone. Ne le, da je bolj higienično, temveč boste z redno menjavo tudi poskrbeli, da se bo vse dobro vpilo. Težava lahko nastane, če tampon pustite vstavljenega dlje časa kot je predvideno, saj to lahko predstavlja nevarnost vašemu zdravju.
Menstrualna skodelica. Vedno se je dobro pozanimati o alternativnih možnostih, med katere na področju pomoči ob menstruacijah sodi tudi menstrualna skodelica, ki je varna, zdrava in ekološka alternativa vložkom in tamponom. Vstavite jo kot tampon, da lahko zbira menstrualno tekočino (namesto da jo absorbira), zato ne draži in ne suši nožnice ter je primerna za ženske nagnjene h glivičnim obolenjem in alergijam. Skodelico le sperete z navadno vodo, tako da jo lahko uporabljate več let. Uporabljate jo lahko tudi ponoči in med rekreacijo (plavanje).
Ne odrecite se spolnosti! Mehki soft tamponi so med spolnim odnosom nemoteči, neopazni, udobni in prijetni za nošenje. Nimajo nadležne vrvice, so prožni in enostavni za uporabo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…