INKONTINENCA NI LE TEŽAVA STAROSTNIKOV

Zdravljenje inkontinence, poporodnih tezav, dvigovanje libida in erektilne disfunkcije.

O inkontinenci še vedno govorimo z velikim zadržkom. Nekateri izmed nas jo vidijo kot popolnoma nerešljiv problem. V resnici pa lahko inkontinenco obravnavamo kot simptom, ki je posledica različnih dejavnikov in vzrokov. Pojavi se v vseh starostnih obdobjih in prizadene tako ženske kakor tudi moške. Veliko prizadetih o njej težko spregovori s svojim partnerjem ter s svojim osebnim zdravnikom; dejstvo pa je, da inkontinenca lahko doleti vsakega izmed nas.

Zdravljenje s TPM terapijo
V primerjavi z ostalimi metodami zdravljenja inkontinence je TPM terapija zelo enostavna in elegantna. Terapija, ki temelji na elektromagnetnem pulzirajočem delovanju, se izvaja na udobnem stolu. Pulzirajoče elektromagnetno delovanje vpliva neposredno na mišice medeničnega dna in jih krepi in okrepi. Ena izmed ključnih prednosti TPM terapije je v tem, da je popolnoma neinvazivna in neboleča, pacient pa ostane oblečen tekom celotne terapije. V kombinaciji s svetlobno in kisikovo terapijo dosežemo dodatne pozitivne učinke na mišice medeničnega dna in na telo. Kisikova terapija pospeši izločanje razgradnih produktov v našem telesu ter s tem vpliva na hitrejšo obnovo in regeneracijo celic naših tkiv. TPM terapija je primerna za zdravljenje vseh oblik inkontinence in edina tudi za moške.

Prenosti uporabe TPM terapije
Kje vse lahko uporabimo TPM terapijo? TPM terapija pozitivno vpliva na naše splošno pocutje. Omogoca hitrejšo rehabilitacijo medenicnega dna po porodu, izboljšuje libido ter odpravlja motnje erektilne disfunkcije.

Ključne prednosti TPM terapije:
- posebna priprava na terapijo ni potrebna;
- je neinvazivna in neboleča;
- primerna za oba spola ter vse oblike inkontinence;
- nas nauči, kako zavestno »uporabljati« mišice medeničnega dna in jih s treningom okrepiti;
- celotna terapija traja 6 tednov.

S pomočjo terapije tako treniramo in krepimo zunanjo mišico zapiralko in mišice medeničnega dna ter s tem omogočamo mišicam medeničnega dna boljše odzivanje na nenadna povečanja intraabdominalnega pritiska in količine urina v mehurju.

Uspešnost zdravljenja s TPM terapijo
Po dosedanjih izkušnjah je uspešnost zdravljenja s TPM terapijo več kot 85-odstotna, vendar pa je kljub temu uspesnost zdravljena odvisna od jakosti in trajanja simptoma inkontinence, starosti posameznika ter ostalih morebitnih spremljajočih bolezni (operacija prostate, sladkorna bolezen, multipla skleroza).

Pomembno je, da o problemu inkontinence spregovorimo, se o njej odkrito pogovarjamo ter da takoj, ko opazimo prve simptome, poiščemo strokovno pomoč. Prej ko ozavestimo simptom in se odločimo za zdravljenje, večji in trajnejši bodo rezultati. Več informacij o sami terapiji najdete na spletni strani www.zdravjevsem.si, na telefonski številki 031 774 056, oziroma na e-mail naslovu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Oglas Zdravje vsem-01

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…