ZA UDOBNO BIVANJE V JESENI ŽIVLJENJA


V prijetnem zelenem okolju, ob Kamniški Bistrici, s pogledom na Kamniške Alpe in sosednji Športni park Domžale, od leta 2012 stoji Senior resort Medgeneracijski center Bistrica, krajše imenovan MGC Bistrica. Posebnost centra je, da pod eno streho združuje oskrbovana stanovanja, dom starejših občanov ter lokale z različnimi tržnimi dejavnostmi.
V MGC Bistrica se stanovalci oskrbovanih stanovanj lahko vključijo v različne aktivnosti, ki potekajo v domu. Vsakodnevno poteka telovadba, organizirana je individualna ter skupinska fizioterapija, tudi za zunanje uporabnike. V sklopu delovne terapije se odvijajo različne dejavnosti, od ročnih spretnosti, bralnih uric, miselnih aktivnosti, družabnih iger, občasno pa si krajšajo čas samo s petjem. Dvakrat ali trikrat mesečno stanovalcem popestrijo dan tudi s kakšno prireditvijo. Organizirajo glasbene prireditve, folklorne nastope,proslave ob državnih praznikih, tombolo, piknike, ogledajo si tudi kakšen film. MGC Bistrica sodeluje tudi z okoliškimi vrtci in šolami ter domžalsko knjižnico, čemur res lahko pravimo medgeneracijsko sodelovanje. V lastni knjižnici je veliko knjig, najde pa se tudi kakšen DVD, če si ga kdo želi ogledati v svoji sobi ali stanovanju. V knjižnici je na voljo tudi internetni kotiček.
V pritličju centra je jedilnica, v kateri lahko ob predhodnem naročilu obrok pojedo tudi zunanji obiskovalci, naročijo pogostitev za zaključene družbe, praznujejo rojstni dan ali obletnico. Prav tako je v pritličju tudi prijetna kavarna, kjer se stanovalci spontano družijo s svojimi obiskovalci ali krajani ter se v poletnem času posladkajo z okusnim sladoledom, skozi vse leto pa z okusnimi sladicami in dišečo kavico. V Kavarni Bistrica je možno kupiti tudi domače piškote. Poleg jedilnice in kavarne se v pritličju centra nahajajo še lekarna, medicinski center, zobozdravstvena ambulanta, protibolečinska ambulanta, bioresonanca, športna in tecar terapija, spinomasaža in korekcija hrbtenice, športno društvo, frizerski salon in salon za pedikuro, nego in masaže. Vse te tržne dejavnosti so na voljo tako stanovalcem kot vsem zunanjim obiskovalcem in tako dopolnjuje samo ponudbo centra.
Okolica centra je urejena v prijeten zeleni park z rekreacijskimi površinami in se navezuje na urejeno sprehajalno pot od Kamniški Bistrici. Pred vhodom v MGC Bistrica je dovolj parkirnih mest, še več teh pa je v kletni garaži. Dovozne poti in parkirni prostori omogočajo varen in neoviran dostop do stavbe.
V premišljeno postavljenem MGC Bistrica, ki stoji na obrobju mesta, se posrečeno kombinira živahnost mesta z mirnostjo narave. Tako je okolje primerno za bivanja starejših, ki so tako še vedno vpeti v vsakdanje življenjsko okolje, hkrati pa imajo mir, ki si ga prav tako želijo. Starejšim, ki se odločijo za bivanje v MGC Bistrica, je vse na dosegu rok tako rekoč v copatih.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…
13.10.2019

Paraziti - ne pustimo, da nas uničujejo

Mnogi se ne zavedajo, kako zelo pogoste so okužbe s paraziti. Nič čudnega, saj se…