Naravno, brez hormonov skozi klimakterij


Hormonsko ravnovesje se prilagaja, telo se spreminja - menopavza s seboj prinese čas sprememb, vendar še zdaleč ni razloga, da bi se odpovedali vitalnosti in dobremu počutju. Da bi lahko najbolje pomagali telesu v novi fazi življenja, vam ni potrebno posegati po hormonih in neželene učinke vzeti v zakup. Izoflavoni so namreč povsem rastlinska, nežna in učinkovita alternativa.
Menopavza je naraven proces, ki se sproži s hormonskimi spremembami in se običajno začne okoli 40. leta. Simptomi, kot so vročinski vali, nihanje razpoloženja, povečanje telesne mase ali težave s spanjem se lahko pri tem pojavijo, vendar ni nujno. Tudi stopnja težav se od ženske do ženske povsem razlikuje. Največja želja mnogih žensk v tem stanju je: obnoviti notranje ravnovesje - nežno, učinkovito in predvsem brez hormonov.
Izoflavoni: brez hormonov, varni in učinkoviti
Kot pogosto, se tudi pri tem najde rešitev z narave. Namreč želja po naravno dobrem počutju v menopavzi se lahko izpolni z izoflavoni. Te dragocene sekundarne rastlinske snovi so pridobljene iz soje in rdeče detelje. So popolnoma brez hormonov, aktivirajo posebne, telesu lastne zaščitne mehanizme in podpirajo naravno ravnovesje v ženskem telesu s čisto rastlinsko močjo. Druge prednosti: izoflavoni so preizkušeni in varni - več kot 15.000 študij potrjuje njihovo dobro prenašanje in učinkovitost. Zato lahko izoflavone brez pomisleka jemljemo varno in trajno skozi daljše časovno obdobje.
Da bi dosegli optimalen uspeh pri uravnavanju hormonskega delovanja, se priporoča kombinacija pripravka, v katerem so izoflavoni združeni z vitaminom B6. Vitamin B6 spodbuja lastno nastajanje serotonina v telesu, prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema, zmanjšuje utrujenost ter uravnava hormonsko aktivnost in metabolično energijo.
Rastlinska alternativa k hormonski nadomestni terapiji
Pri nastopu menopavzalnih težav se pogosto predpiše hormonsko nadomestno zdravljenje. Slednje je lahko namensko in časovno omejeno, sicer povsem smiselno, vendar pa lahko prinese neželene stranske učinke. Lahko se pojavijo glavobol, slabost, krči v nogah ali depresija. Če se hormone uporablja predolgo ali odmerjanje ni primerno, se lahko znatno poveča tudi tveganje za nastanek nekaterih bolezni. Tveganju in neželenim učinkom se lahko enostavno izognemo, če zaupamo moči narave. Še posebno za ženske, ki trpijo za blagimi težavami, je preparat z izoflavoni idealna in blaga rešitev za notranje ravnovesje.
OGLAS!
Dr. Böhm® Isoflavon forte 90 mg obložene tablete – rastlinska moč za ženske nad 40
Doživite menopavzo s polno vitalnostjo in veseljem do življenja! Dr. Böhm® Isoflavon forte obložene tablete podpirajo vaše dobro počutje povsem rastlinsko, zagotavljeno brez hormonov. Z naravnimi izoflavoni iz rdeče detelje in soje ter z dodatkom vitamina B6 in svetlinovega olja - dokazano že desetletja.
Dr. Böhm® preizkušena kakovost iz lekarne - številka 1 iz Avstrije.
www.dr-boehm.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…