Moxa - zelišče, ki odpravi 100 bolezni

Moxa (mokša) je v Evropi poznano zelišče iz tradicionalne kitajske medicine. Kitajci moxo terapijo uporabljajo že tisočletja, in sicer v bolnišnicah, ambulantah, ljudje si sami doma z njo pomagajo tako, da si "hladne" dele telesa grejejo.

Moxa terapija greje telo in ga razsluzi. Uporabljamo jo vedno, ko imamo preveč sluzi v določenem predelu telesa, npr. v sinusnem delu, v pljučnem delu, ob diagnozi, da imamo v telesu ciste, miome ali "vozličke" – ti so sestavljeni iz fibroematoznega sluzastega tkiva, zato se v teh primerih lahko poslužujemo moxa terapije. Del telesa grejemo, tudi ko čutimo, da je določen del telesa hladen, na primer križ.
Moxa terapijo lahko izvajamo doma samostojno.
Moxo sestavlja zmes kitajskih zdravilnih zelišč, ki prodrejo zelo globoko v telo, tako da segrejejo in topijo sluzaste tvorbe, celo tiste zelo globoko v telesu. Terapija je neboleča, nimamo direktnega stika s kožo, lahko jo izvajamo tudi na otrocih ali celo dojenčkih, če imajo kašelj, bronhitis ali celo pljučnico, saj bo terapija, ki jo je predpisal zdravnik bolje delovala, ker bo moxa terapija pospešila razgradnjo sluzi.
Moxa terapija je zelo pomembna za krepitev urogenitalnega trakta, torej ob neplodnosti, prostatitisih, nerednih menstruacijah, cistitisih, vnetjih mehurja, ledvičnih obolenjih, pesku v ledvicah, endometriozi, cistah, miomih itd. Skratka, moxa krepi ledvice in celoten uro-genitalni del.
Moxa krepi tudi drug pomemben organ za pridobivanje vsakodnevne energije – pljuča. Skozi proces dihanja, energetsko vsakodnevno hranimo svoje telo. Pljuča, stene in sluzi tega organa, morajo dobro delovati, po tem organu mora vsakodnevno steči energija in tu nikakor ne sme domovati neravnovesje sluzi.
Moxa je ravno zato odlična za krepitev pljuč pri bronhitisu, pljučnici, astmi itd.
Sluz v našem telesu hladi telo, saj ob kopičenju obda organ in mu tako prepreči, da bi bil dovolj prekrvavljen, da bi prejel dovolj kisika in s tem hrane. Posledično organ prejema manj hranil in postaja šibkejši. Sluz se kopiči na že obstoječo sluz in plast sluzi se tako debeli, iz tega pa sledi, da organ ali del organa postaja iz dneva v dan šibkejši in hladnejši. Naj navedem primer: če se ta sluz nabira v maternici hladi organ in v takem hladu nič ne raste, zato se tudi novo življenje v takem okolju ne bo spočelo.
Sluz se v telesu nabira s nepravilno prehrano, zdravili, stresom idr.
Naturopatska obravnava je celostna, tako da samo monoterapija (samo moxa terapija) ne bo delovala, če pa delujemo celostno in si prizadevamo, da se poleg moxanja tudi pravilno prehranjujemo, potem smo našli pot do uspeha.

Zima je letni čas, ko je moxa terapija najbolj učinkovita! Tako blažimo in odpravljamo obolenja, kot so: sinusitis, otitis, bronhitis, pljučnica, astma, bolečine v grlu, razdraženo črevesje, diarejo, mrzle in vlažne noge in roke idr.
Čar moxe je ta, da jo lahko doma izvajamo sami, tako na sebi kot na članih družine, otrocih, starejših idr.

Moxa terapija ob jesenskem in spomladanskem enakonočju. 21. marca ob spomladanskem ekvinociju je moxa terapija bolj učinkovita, en dan terapije veja za tri! Zaradi yin in yang energij, ki sta takrat bolj v harmoniji je pretočnost energije zelišča po energetskih kanalih telesa bolj učinkovita.
Ob enakonočju izvajamo moxa terapijo 7 dni, in sicer: 3 dni pred enakonočjem in 3 dni po, vsak dan 20 minut na predelu telesa, ki je zasluzen.
Moxa terapijo med letom izvajamo po potrebi, in sicer simptomatsko, ko čutimo, da je predel telesa zasluzen, ga z moxso razsluzimo.

Odpravljanje sluzi iz glave oziroma iz predela sinusov in ušes. Moxajmo 20 minut na dan, na predelu čela ali bolje tretjega očesa. To lahko naredimo kadarkoli v dnevu.
Paličico moxe prižgemo na sveči, da je žareča, postavimo jo 1 cm od kože in grejemo, tako da vrtimo v krogu paličico moxe. Od nje terjamo, da je vedno žgoča in žareča, zato jo pogosto postavljamo na ogenj in jo pogosto otresamo. Več vlage je v telesu, več je bo moxa povlekla nase, bolj se bo ugašala.
Moxo varno ugasnemo tako, da jo zapremo v prazno steklenico. Tako ostane brez kisika in se ugasne. Naslednji dan jo lahko mirno spet prižgemo. Ena paličica zadostuje približno za 3 uporabe po 20 minut.

Če želimo razsluziti predel pljuč bomo moxali spredaj na pljučnem delu v sredini prsnega koša v višini bradavic. Otroke moxamo zadaj med lopaticami, takoj ko zaspijo kar skozi majico 20 minut.

Moxa na predelu popka se izvaja za razsluzevanje uro-genitalnega dela. Tega navadno na otrocih ne izvajamo. V popek se postavi žličko soli, sol in popek grejemo z moxo 20 minut.

Glede na to, da z moxa terapijo razsluzimo telo, moramo popaziti, da nove sluzi v telesu ne bomo več proizvajali, zato se do poletja odpovejmo vsem mlečnim izdelkom in nove sluzi v telesu ne bo več!
Moxa terapija ne nadomešča zdravniškega zdravljenja.

Moxa terapija po celi Sloveniji brezplačna prezentacija!
Dne 18. 3. 2016, tik pred enakonočjem, bomo izvajali moxa terapijo demonstrativno in brezplačno po celi Slovenij. Bodoči naturopatje in farmacevti vam bodo pokazali kako moxa terapijo pravilno izvajati. Tako bo posameznik prejel navodila kako z moxa terapijo doma pravilno in varno do zdravja. Tudi za otroke!
Bodoči naturopatje, študentje 2. letnika Naturopatske šole Saeka, vam bodo moxa terapijo predstavili po celi Sloveniji, dne 18. 3. 2106 od 9ih do 15ih. Rezervirajte si svoj termin v:

Ajdovščini: Saeka 040.640.968
Trzinu: Sanitetni center Simps'S 080.90.11
Ljubljani: Sanitetni center Simps'S, Metelkova 080.90.11
Radencih: Dosor 02.568.48.41
Cerknici: Medilek 01.709.1240
Šempeteru pri Gorici: Lekarna Nova 05.992.67.94

Za info in nakup moxe: www.saeka.si ali pa pokličite na 040640968.
Moxo kupite lahko v vseh poslovalnicah, kjer poteka brezplačna akcija Slovenije ter še v naslednjih poslovalnicah:

Maribor: Lekarna v Evroparku
Muska Sobota: Lekarna Martjanci
Črnomelj: Lekarna Vrščaj

PR ČLANEK

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…