Adaptogene rastline

Nekatere rastline nosijo v sebi posebno moč. Besede, da za vsako bolezen rožca raste, so se že večkrat pokazale kot zelo resnične. Še posebej, kadar je govora o adaptogenih rastlinah.

Adaptogene rastline bi lahko drugače poimenovali tudi prilagoditvene rastline. Ne le, da so se same več kot odlično prilagajale različnim, ekstremnim vremenskim tegobam in temperaturnim nihanjem, temveč so v tem času razvile posebne lastnosti, ki jim pomagajo, da se obnovijo. Kadar jih uživamo, dobrodejno vplivajo tudi na nas. Poskrbijo za večjo prilagoditveno sposobnost telesa (normalizirajo procese v telesu), prav tako pomagajo izboljšati delovanje imunskega sistema ter tudi poskrbijo za upočasnjeno staranje kože ter na tak način skrbijo za bolj mladosten videz.
Adaptogene rastline pomagajo našemu organizmu, da se prilagodi negativnim okoljskim dejavnikom, kot so visoka ali nizka temperatura, pomanjkanje kisika ..., hkrati pa povečajo obrambno sposobnost telesa, da se brani pred nevarnimi vsiljivci. Njihovo uživanje nam lahko izjemno koristi ravno takrat, kadar nam odpornost upade, kadar je imunski sistem oslabljen, kadar smo v stresu in bolj občutljivi.
Adaptogene rastline delujejo antioksidativno, antihipoksično in protitumorno. Če smo preveč utrujeni, izčrpani, če nimamo prave energije in smo pogosto žalostni, nas lahko uživanje prave rastline popelje v povsem nov, boljši, srečnejši svet, saj izboljšajo naše razpoloženje in dajejo telesu moč, da se okrepi. Zaščitijo nas lahko pred stresom, spravijo telo v naravno ravnovesje ter normalizirajo procese v njem.
Narava ponuja številne adaptogene rastline. Med rastlinskimi izvlečki, ki imajo adaptogene lastnosti s poživljajočim in stimulirajočim učinkom, so na primer: ginseng, sibirski ginseng (ženšen), rodiola, šisandra, maca in astragalus (grahovec). Vse omenjene rastline bodo zagotovo ublažile tegobe stresnega vsakdana in odpravile posledice nezdravega načina življenja – tako na psihični kot fizični ravni.
V podjetju Phyto Garda se zavedajo vseh pozitivnih lastnosti rastlin, zato so jih vključili v svoje izdelke, ki so izdelani pod strogim nadzorom in so zato vredni zaupanja. Zdravilna zelišča, vitamini, minerali in nutracevtske sestavine pomagajo pri najbolj razširjenih vsakdanjih težavah.

Foto: Vir: www.seeds-gallery.com

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…