Občutek bambusa na vaši koži

Bambus ima mnoge prednosti pred drugimi prejami, zato ga lahko zagotovo imenujemo za kralja med tkaninami. Spodnje in drugo perilo, izdelano iz njegovih vlaken, se ponaša s takšnimi lastnostmi, da ga svoji koži morate privoščiti!

Bambus je hitro rastoča trajnica iz družine trav, popolnoma samonikla rastlina, ki za svoj obstoj ne potrebuje kemikalij, pesticidov ali mineralnih gnojil. Posledično omogoča izdelavo odličnega naravnega materiala, iz katerega nastajajo nadvse udobna oblačila. Ustvarja svojstven občutek na koži, razvaja naše čute, ob tem pa deluje antibakterijsko, termoregulacijsko in zračno.

ZUJA iz okolice Kranja je prvo slovensko podjetje, ki je razvilo material iz bambusovih vlaken. Pri svoji proizvodnji ostajajo zvesti naravnemu bambusu brez dodatka barvil, s čimer so se zapisali med svetovne novosti. Izvorno bež barvo poživijo z različnimi dodatki čipke in kreativnimi kroji, s katerimi postane vaše spodnje perilo izjemno elegantno. Pravkar je dostopna tudi že NOVA, TRENDI KOLEKCIJA 2016!

V šivalnici ZUJA nastajajo unikatni kosi iz bambusove preje, prežeti z ljubeznijo in občutkom rok, ki so v teh kreacijah prepoznale svoje poslanstvo. Njihovo predanost in harmonijo boste čutili, ko boste ZUJA izdelke nosili. Zuja oblačila združujejo stik z naravo, občutek za modo ter odgovornost do okolja in vašega zdravja.

Bambusova tkanina se ponaša z mnogimi presežki, v primerjavi z drugimi vlakni:

- Bambus zagotavlja ekološko pridelavo pletiva, saj za svoj obstoj ne zahteva kemičnih substanc in pesticidov, zato vam ni potrebno skrbeti o izvoru oblačila.
- Bambus vsebuje v svoji naravni sestavi antibakterijsko snov Bamboo kun, ki ga v naravi ščiti pred škodljivci in bakterijami in se ohrani tudi v oblačilih iz bambusove preje. Snov, ki je potrjena iz strani znanstvenikov, je naši koži prijazna, preprečuje pa neprijetne vonjave pri znojenju in je v tkanini ohranjena tudi še po petdesetih pranjih. Testi potrjujejo, da se pod vplivom bambusovega perila uniči tudi do 70 % bakterij ter je preprečeno njihovo razmnoževanje. Bambus je tako odlična opcija za vse, ki si želite naravnih rešitev in več svežine ali pa se soočate z različnimi intimnimi težavami, z bakterijskimi in glivičnimi obolenji. Še posebej iz ginekološkega vidika ima lahko bambus pomemben vpliv tako pri preventivi kot tudi kurativi, saj mnoga ginekološka vnetja povzročajo tudi neplodnost pri ženskah.
- Bambus deluje kot naravni termoregulator - naravno uravnava temperaturo telesa, tako da v mrazu ohranja toploto in greje, v vročih dneh pa nas hladi. Na primer nogavice iz bambusa uspešno opravljajo svojo nalogo pri sladkornih bolnikih, ki se soočajo s slabo prekrvitvijo nog.
- Bambus bo zagotovo nadvse dobra rešitev tudi v primeru kožnih alergij, saj hitro absorbira in počasi odvaja vlago. To mu omogočajo mikroskopsko majhne luknjice, koža pa zaradi dinamike ohranjanja vlage ne postane suha in srbeča.
 - Bambus je tudi naravno razgradljiv in kot takšen okolju prijazen.

ZUJA – nadvse udobno, zdravo in naravno ter zapeljivo spodnjega perila
Med ženskim spodnjim perilom lahko izbirate med bambus hlačkami brazil string, tanga, višjimi spodnjimi hlačkami, tudi takšnimi s čipko, klasičnimi in brazil boksaricami. V ponudbi so tudi spodnje majice string, s čipko in širokimi naramnicami ter nedrčki, pižame, spalne srajce in bodyji s strukturo, ki omogoča nošnjo kot vrhnje oblačilo. Bogata je tudi moška kolekcija spodnjega perila bambus ZUJA – od spodnjih majic brez rokavov, s kratkimi in dolgimi rokavi, do spodnjih hlač slip in oprijetih boksaric.
Izdelki so izdelani skladno z visoko kakovostnimi zahtevami standarda ISO 9000 in ISO 14000. www.zuja.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…