Načini razstrupljanja organizma

Kaj je resnično uspešno, hitro, učinkovito in preprosto?

Brez dvoma smo v sodobnem okolju izpostavljeni širokemu spektru umetnih substanc in toksinov. Prihajajo iz različnih virov; iz amalgamskih zalivk, aluminijastih pločevink, ovojnine živil, dezodorantov, prek flourescentnih svetilk, baterij in ne nazadnje pitne vode, za katero so laboratorijski testi pokazali, da vsebuje številne ostanke zdravil (analgetikov, antiepileptikov, antibiotikov in kontraceptivov).

 

 

Telo kliče po razbremenitvi 

Vse našteto je del sodobnega življenja in modernih tehnologij, brez katerih dandanes ni več mogoče živeti. Zato je na določeni točki modro oz. že kar neobhodno, da telesu omogočimo razbremenitev. Za določene substance vemo, da blokirajo presnovne procese in zavirajo proizvodnjo energije, drugi - npr. težke kovine - imajo toksične učinke na budnost, vedenje ali temperament. Če so organi in tkiva polni zunanjih substanc, so življenjski procesi moteni ali celo blokirani. Zato je sprostitev toksinov nujna.

 

Metoda 1: Podpora organov

Tradicionalne metode podpirajo delovanje glavnih organov za raztrupljanje - jeter in ledvic, kar se v osnovi sliši logično. Takšna podpora je smiselna, kadar ti organi delujejo brezhibno in bodo s tem svoje delo opravljali še bolje.

Pri razstrupljanju telesa pa gre vendarle za nekaj drugega. Toksini so se akumulirali v telo, ker so bili organi preobremenjeni. Da bi jih v tem primeru še dodatno podpremo, ni najbolj smiselno, saj jih s tem le še bolj obremenimo. Toksini se bodo sicer sprostili v kri, kar bo dalo občutek, "da se nekaj dogaja", a se zaradi preobremenitve ne bodoizločili, temveč naložili na novo mesto v telesu.

Metoda 2: Zelena dopolnila

Ko je govora o raztrupljanju, so med najbolj popularnimi dopolnili različne vrste alg. Te na poti skozi telo nase vežejo toksine, ki se nato izločijo po običajnih poteh. A kot smo videli v prejšnjem primeru, so organi običajno preobremenjeni in ne zmorejo celovito izvajati procesa izločanja. Nadalje je zmožnost vezave toksinov pri algah včasih lahko tudi "reverzibilna", kar pomeni, da se vezani toksini v črevesju lahko sprostijo in se kot taki ponovno resorbirajo v telo.

Metoda 3: Zunanje metode

Razstrupljevalne kopeli in podobne zunanje metode lahko depoje toksinov stimulirajo samo do določene merein še to le v primeru redne in dosledne uporabe.

Metoda 4: Aktiviran naravni 100 % klinoptilith

Iz družine vulkanskih kamnov zeolit prihaja klinoptilith, ki nase selektivno veže težke kovine. Je pasiven prenosnik, ki se na poti skozi telo zadrži v črevesju in se ne resorbira v kri. Obide jetra in ledvica in je v primerjavi s prejšnjimi edinametoda, ki jim ne nalaga dodatnega dela.

Skozi črevesne stene veže nase toksine iz krvi. Ko je kri očiščena, se prične vezava iz vezivnih tkiv, celic in živčnega sistema. Korak za korakom se telo očisti toksinov. S tem se tudi razbremeni delovanje jeter in ledvic, kar jim povrne naravno ravnovesje.

Obenem ima klinoptilith še dodatno prednost - nase uspešno veže tudi viške histamina, ki je najpogostejši krivec za alergije. Bistveno vpliva na zmanjšanje alergij na sami točki izvora - v tankem črevesju. V moji praksi se je izkazal za najbolj učinkovit pripomoček pri težavah z razdražljivim črevesjem in intolerancami za različna živila.

Uporaba klinoptilithov je varna in preizkušena. Pri nakupu je treba biti le pozoren, da gre za aktivirani 100% klinoptilithov brez primesi, ki je registriran kot medicinski pripomoček razreda IIa.

 

 

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

21.07.2020

Vpliv naravne volne na zdravje

Izdelki iz naravne ovčje volne. Volnena posteljnina, volnena ležišča, volnena preja,…
17.07.2020

Brati ali ne brati?

To skorajda retorično vprašanje si zastavljamo ljudje vseh generacij. Otroci velikokrat…
15.07.2020

Žilna kirurgija

Odstranjevanje krčnih žil Spomladi in poleti sonce že tako močno sije, da ljudje kažemo…
06.07.2020

Ognjič. Cvet, ki nikoli ne gre iz mode

Ognjič ali meseček sodi v družino nebinovk (Asteraceae), njegovo znanstveno dvočlensko…
03.07.2020

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za…