Naravna pomoč proti glavobolom


Tisti, ki se sooča z migrenskimi napadi natančno ve, kako hudi so. Močan glavobol ob katerem se nemalokrat pojavijo še slabost, bruhanje, preobčutljivost na svetlobo in zvok ter senzorične motnje, nedvomno slabša kakovost življenja. Pri lajšanju težave pri migrenah nam lahko pomaga tudi narava.
TIA KEMPERLE
Ob hudem napadu migrene je potrebno vzeti zdravila, ki jih je za ta namen predpisal zdravnik, saj bolečine običajno le redko hitro popustijo.
Obstaja kar pa nekaj nasvetov, kako lahko odpravimo ali vsaj zmanjšajo migreno na naraven način. Vsi so bolj ali manj povezani z zdravim življenjskim slogom, saj je priporočljivo, da jemo zdravo, uravnoteženo prehrano. Le-ta naj bo sestavljena iz veliko sadja in zelenjave, prav tako je bolje, da jemo več manjših obrokov na dan. Čas med dvema obrokoma naj ne bi bil več kot štiri do šest ur, zaradi znižanja nivoja glukoze v krvi. Še najbolj pomembno je, da ne izpustimo zajtrk, saj se lahko tudi zaradi te nezdrave navade pojavi kasneje v dnevu glavobol. Vsi, ki se soočajo z migrenami naj bi skrbeli za zadostno mero gibanja. Priporočljivo je še, da poskusimo z meditacijo, iz spalnice odstranimo elektromagnetne naprave, pijemo veliko vode, poskrbimo za kakovosten spanec, ne uporabljamo parfumov, osvežilcev zraka, mehčalcev za perilo, poskrbimo, da se izogibamo glasnim zvokom ... Nekaterim pomaga globoko dihanje, s katerimi povečajo količino kisika in možgani se bolje oskrbijo z energijo. Mnogi so prepričani, da sta tudi akupresura in akupunktura odlični metodi za premagovanje glavobolov. Morda vam bo glavobol preprečila primerna frizura. Ja, prav ste prebrali. Nekateri menijo, da k težavam pripomore spenjanje las v čop. Če preveč zategnemo gumico, so mišice napete, to pa lahko izzove glavobol. Če ste nagnjeni k migrenam je torej bolje, če imate lase ves čas spuščene.
Mentol
Poprova meta in eterična olja se uporabljajo za zdravilo in kulinarične namene. Poleg tega, da naj bi lajšali glavobol, se uporablja tudi za lajšanje krčev, zobobola, prebavnih težav in slabosti. Olje poprove mete in njegova aktivna sestavina, mentol, naj bi, sodeč po različnih študijah, učinkovito oskrbel za zmanjšanje migrenske bolečine in lajšanje slabosti. Mentol dandanes uporabljajo v mnogih izdelkih,
Ingver
Ingver so kot zdravilo uporabljali na Kitajskem že pred davnimi časi, v indijskih in arabskih zdravilih od antičnih časov. Z njim so si pomagali pri glavobolih, slabosti, bolečinam v trebuhu, znanstveniki pa so dokazali, da ingver v prahu deluje koz sestavina v zdravilu proti migreni, le s to razliko, da ima manj stranskih učinkov.
Kofein
Z zelenim čajem so že v preteklosti, skupaj z drugimi zelišči, odpravljali migrenske bolečine v tradicionalni kitajski medicini. Tudi kava je bila pogosto uporabljena kot sredstvo proti glavobolu, pri poškodbah kože in bolezni ledvic ...
Koriander
Ljudje so v različnih kulturah izkoriščali koriandrova semena, saj vsebujejo zdravilne lastnosti. Koriander je znan kot uspešen zdravilec bolezni, alergij, diabetesa in migrene.
Rožmarin
Rožmarin se že dolgo uporablja kot kulinarična začimba in zdravilna rastlina. Pomaga pri težavah z mišicami in sklepi, s spominom, koncentracijo, ožiljem, naj bi lajšal težave tudi pri migrenah. Še posebej priporočljivo je rožmarinovo olje, ki se pogosto uporablja pri aromaterapijah.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

23.12.2019

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…