Super živila za zdravo telo in lepoto

Zdrava in lepa zunanjost se začne od znotraj. Če smo zdravi in se v svojem telesu odlično počutimo, lažje premagujemo vsakodnevne napore in stresne situacije, hkrati pa sijemo navzven.

Naše vsakodnevne odločitve o prehrani, gibanju in nujnem počitku so bistvene za vitalnejši jutri. Če živimo v sozvočju s skrbno izbrano in premišljeno izbrano hrano ter se gibamo, smo lahko super fit v vseh življenjskih obdobjih. Lahko pa se počutimo kot zvrhana kanta za smeti – kadar posegamo po hranilno osiromašeni hrani, ki je bogata z ojačevalci okusov, s pospeševalci apetita, z raznovrstnimi konzervansi, aditivi ipd. S dejstvo je, da vsakomur kdaj zmanjka časa za pripravo zdravih polnovrednih obrokov. Super pomoč so superživila.

Superživila so naravna živila z zelo visoko hranilno gostoto. Njihova hranilna gostota presega večino drugih živil na naših krožnikih. Superživila lahko obogatijo naš jedilnik in poskrbijo za višjo kakovost ter hranilnost. Ne vsebujejo kemičnih primesi, barvil in stabilizatorjev. Vsebujejo veliko mineralov, vitaminov, esencialnih maščobnih kislin, aminokislin in antioksidantov. Izboljšuje delovanje imunskega sistema, pripomorejo k čiščenju in alkaliziranju telesa. Visoka vsebnost antioksidantov ščiti pred različnimi obolenji in stresom ter omogoča hitrejše okrevanje po bolezenskih stanjih ... Superživila lahko uporabimo celo v kozmetične namene.

Veliko superživil imamo tudi na domačem vrtu, pa se tega še zavedamo ne. Zelje, borovnice, ohrovt, gozdne jagode ... Če kombiniramo superživila s skrbno in premišljeno izbranimi živili, lahko dosežemo izvrstno počutje.

Zadovoljstvo v lastnem telesu in z lastnim telesom dviguje samozavest in samospoštovanje – sijemo zdravo zadovoljstvo. Naj se širita super zdravje in pozitivna energija!

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

23.12.2019

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…