Super živila za zdravo telo in lepoto

Zdrava in lepa zunanjost se začne od znotraj. Če smo zdravi in se v svojem telesu odlično počutimo, lažje premagujemo vsakodnevne napore in stresne situacije, hkrati pa sijemo navzven.

Naše vsakodnevne odločitve o prehrani, gibanju in nujnem počitku so bistvene za vitalnejši jutri. Če živimo v sozvočju s skrbno izbrano in premišljeno izbrano hrano ter se gibamo, smo lahko super fit v vseh življenjskih obdobjih. Lahko pa se počutimo kot zvrhana kanta za smeti – kadar posegamo po hranilno osiromašeni hrani, ki je bogata z ojačevalci okusov, s pospeševalci apetita, z raznovrstnimi konzervansi, aditivi ipd. S dejstvo je, da vsakomur kdaj zmanjka časa za pripravo zdravih polnovrednih obrokov. Super pomoč so superživila.

Superživila so naravna živila z zelo visoko hranilno gostoto. Njihova hranilna gostota presega večino drugih živil na naših krožnikih. Superživila lahko obogatijo naš jedilnik in poskrbijo za višjo kakovost ter hranilnost. Ne vsebujejo kemičnih primesi, barvil in stabilizatorjev. Vsebujejo veliko mineralov, vitaminov, esencialnih maščobnih kislin, aminokislin in antioksidantov. Izboljšuje delovanje imunskega sistema, pripomorejo k čiščenju in alkaliziranju telesa. Visoka vsebnost antioksidantov ščiti pred različnimi obolenji in stresom ter omogoča hitrejše okrevanje po bolezenskih stanjih ... Superživila lahko uporabimo celo v kozmetične namene.

Veliko superživil imamo tudi na domačem vrtu, pa se tega še zavedamo ne. Zelje, borovnice, ohrovt, gozdne jagode ... Če kombiniramo superživila s skrbno in premišljeno izbranimi živili, lahko dosežemo izvrstno počutje.

Zadovoljstvo v lastnem telesu in z lastnim telesom dviguje samozavest in samospoštovanje – sijemo zdravo zadovoljstvo. Naj se širita super zdravje in pozitivna energija!

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…