Že čutite spomladansko utrujenost?

Daljšanje dneva in prvi sončni žarki, ki nakazujejo prihod pomladi, pri mnogih povzročijo spomladansko utrujenost. Kljub veselju, ki ga prinašajo sončni dnevi, je marsikdo zelo utrujen, se težko skoncentrira in težje opravlja vsakdanja opravila. Preverite, kako se lahko temu izognete in uživate v daljših sončnih dneh, ki prihajajo.

 

Gibanje na svežem zraku

Izvajanje svoje najljubše vadbe nekajkrat tedensko vam bo odlično delo. Če pa vadite v zaprtih prostorih, temu dodajte še gibanje na svežem zraku. Med tednom se odpravite na krajši sprehod, da po (ali pa med) službenimi obveznostmi ulovite kakšen sončni žarek, med vikendom pa si lahko privoščite daljši izlet v naravo. Odpravite se na sprehod okoli jezera, na pohod v hribe ali pa vsaj v bližnji park.

Pitje tekočine

Dehidracija povzroča utrujenost, kar zagotovo ne bo dobro vplivalo na vaše telo, če ste podvrženi spomladanski utrujenosti. Vsakodnevno spijte dovolj tekočine – mineralna voda Magnesia je blagodejna za telo in primerna za vsakodnevno hidracijo. Vsebuje namreč priporočljivo kombinacijo mineralov, kjer prednjači magnezij, ki med drugim pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

vrc magnesia

 

Uživanje sveže hrane

Na vaših krožnikih naj bo dovolj sveže sezonske zelenjave in sadja, poleg tega pa ne pozabite na žitarice in oreščke. Priporočljivo je uživanje več manjših obrokov dnevno, ki naj bodo polnovredni in hranljivi. Izogibajte se težki hrani, ki lahko povzroči utrujenost, saj pogosto obleži v želodcu.

 

 

(Promocijsko sporočilo)

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…