Že čutite spomladansko utrujenost?

Daljšanje dneva in prvi sončni žarki, ki nakazujejo prihod pomladi, pri mnogih povzročijo spomladansko utrujenost. Kljub veselju, ki ga prinašajo sončni dnevi, je marsikdo zelo utrujen, se težko skoncentrira in težje opravlja vsakdanja opravila. Preverite, kako se lahko temu izognete in uživate v daljših sončnih dneh, ki prihajajo.

 

Gibanje na svežem zraku

Izvajanje svoje najljubše vadbe nekajkrat tedensko vam bo odlično delo. Če pa vadite v zaprtih prostorih, temu dodajte še gibanje na svežem zraku. Med tednom se odpravite na krajši sprehod, da po (ali pa med) službenimi obveznostmi ulovite kakšen sončni žarek, med vikendom pa si lahko privoščite daljši izlet v naravo. Odpravite se na sprehod okoli jezera, na pohod v hribe ali pa vsaj v bližnji park.

Pitje tekočine

Dehidracija povzroča utrujenost, kar zagotovo ne bo dobro vplivalo na vaše telo, če ste podvrženi spomladanski utrujenosti. Vsakodnevno spijte dovolj tekočine – mineralna voda Magnesia je blagodejna za telo in primerna za vsakodnevno hidracijo. Vsebuje namreč priporočljivo kombinacijo mineralov, kjer prednjači magnezij, ki med drugim pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

vrc magnesia

 

Uživanje sveže hrane

Na vaših krožnikih naj bo dovolj sveže sezonske zelenjave in sadja, poleg tega pa ne pozabite na žitarice in oreščke. Priporočljivo je uživanje več manjših obrokov dnevno, ki naj bodo polnovredni in hranljivi. Izogibajte se težki hrani, ki lahko povzroči utrujenost, saj pogosto obleži v želodcu.

 

 

(Promocijsko sporočilo)

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…
13.10.2019

Paraziti - ne pustimo, da nas uničujejo

Mnogi se ne zavedajo, kako zelo pogoste so okužbe s paraziti. Nič čudnega, saj se…