Ultimativni vodnik, ki vam bo pomagal, da boste popili dovolj vode

Pravijo, da če bomo kdaj odkrili »fontano mladosti«, bo to gotovo vodna fontana. Večina ljudi ve, da mora piti več. Hkrati pa se ne zavedamo, zakaj in kako pomemben je lahko zadosten vnos tekočine. Voda pomaga vsem telesnim funkcijam: izboljša zdravje, pomaga uravnavati težo, razpoloženje in celo nivo energije.

Splošno navodilo, da moramo popiti več vode in to nekje 2 do 3 litre na dan, je lahko precej ohlapno. K sreči obstaja enostaven način, kako pitje vodo spremenimo v dnevno navado. Poglejte si 3 točke, ki vam bodo pomagale, da boste popili več.


1. Zapisujte si, koliko vode popijete

Morda se sliši nenavadno, ampak to je dejansko pot k uspehu. Obstajajo številne aplikacije, ki vam pomagajo spremljati količino popite vode, lahko si pomagate s preglednico, listom v vaši torbici. Kakorkoli že zapisujete – po nekaj dneh boste videli dejansko stanje. Žal večina od nas nima občutka, koliko popije in le z rednim spremljanjem lahko vidimo, kaj in kako izboljšati.


2. Omogočite si reden dostop do vode

Če želite piti dovolj, morate o tem razmišljati že zjutraj, ko se odpravite od doma. Pri roki imejte vedno steklenico vode, priporočamo mineralno vodo Magnesia, ki poleg vode vsebuje še dodatne minerale, ki blagodejno vplivajo na vaše telo. Pustite si opomnike: na hladilniku, na zaslonu računalnika v službi, na ovitku telefona. Ob vsakem obroku nujno popijte tudi kozarec vode, prav tako ob kavi. Postavite si pravilo: glede na popito količino kave, potrebujete vsaj dvokraten vnos vode.


3. Naj bo pitje vode bolj zanimivo

Ni potrebe, da vedno pijete le navadno vodo iz pipe. Izberite vodo z okusom, nesladkan čaj, limonado, dodajte vodi malo soka pomaranče, pretlačeno grozdje, jagode ... Poskusite z mineralno vodo, na primer Magnesio.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…