Do zdravja hitro in brez luknje v žepu

Tri uspešne zgodbe potrjujejo, da je specialista mogoče obiskati prej, ne da bi za to globoko segli v denarnico.

»Novembra lani sem že sprejela dejstvo, da je letošnja zima zame izgubljena ter bom morala proste trenutke preživeti doma in mirovati. K sreči ni bilo čisto tako,« nam svoje počutje le nekaj dni po koncu zdravljenja kolena opisuje 54-letna Darja Mohorič iz Medvod.

Zavarovanje Specialisti+ ji je omogočilo, da je namesto nekaj mesecev na specialistično obravnavo čakala le nekaj dni, pri tem pa ni imela dodatnih stroškov.

Hitro do zdravnika in zdravja
Podobno pozitivno izkušnjo je doživela 51-letna Suzana Kramberger iz Križevcev. Zaradi oteženega dihanja skozi nos je leta 2015 obiskala zdravnika, ki ji je povedal, da bo za rešitev težave potreben poseg – mukotomija oziroma zmanjšanje otečene sluznice spodnjih nosnih školjk in septoplastika oziroma operacija nosne pregrade v splošni anesteziji. A čakalna doba za tovrsten poseg je bila v tistem času tudi do leto dni.

Po krajšem premisleku se je Krambergerjeva spomnila, da si je pred časom uredila zavarovanje Specialisti+. »Po klicu na Zdravstveno točko Triglav, Zdravstvene zavarovalnice sem hitro imela rešitev. Prijazno osebje mi je svetovalo pri izbiri specialista in se dogovorilo za termin,« še dodaja. Krambergerjeva je bila v nekaj dneh že na pregledu pri specialistu, kmalu zatem pa je opravila tudi predlagani poseg.

Brez dodatnih stroškov
47-letni Stanislav Galun iz Radomelj z Mohoričevo in Krambergerjevo deli dobre izkušnje. Zavarovanje Specialisti+ je sklenil pred dvema letoma v okviru Celovite zdravstvene obravnave. Razlog je bila narava njegovega dela, saj je pri svojem delu v družinskem podjetju veliko na terenu, vsakodnevne fizične obremenitve pa prej ali slej privedejo do težav z zdravjem.

preview-full-StanislavGalun Homec pri Radomljah 27.2.2017 14 PS

To se je tudi zgodilo, saj je zaradi nevzdržne bolečine zaradi težav s kilo moral na operacijo. Ker je sklenil zavarovanje še preden se je srečal s težavami, se je izognil stroškom v višini 1.500 evrov, ki bi jih imel kot samoplačnik, ob tem pa je bil zadovoljen tudi s hitro obravnavo: »Ko sem lanskega oktobra izvedel, da bom na pregled in odpravo težave moral skupno čakati tudi do dve leti, sem se odločil, da izkoristim dodatno zavarovanje. Ob pomoči Zdravstvene točke sem vse potrebne preglede in poseg opravil v dobrem mesecu dni.«

Ponovno pri močeh
Danes, ko so naši sogovorniki spet zdravi, njihovo življenje vnovič poteka normalno. Suzana Kramberger dve leti po posegu pri dihanju ne občuti nikakršnih težav. Stanislav Galun je zopet pri močeh in skrbi, da delo v družinskem podjetju poteka po ustaljenih tirnicah.

In Darja Mohorič, ki je terapije končala šele pred kratkim? Spet je na snežnih strminah, kjer uživa brez skrbi in brez bolečin v kolenu.

»Svojo izkušnjo danes z veseljem delim z drugimi, pri tem pa rada izpostavim, da zaradi pregledov in terapij v službi nisem bila odsotna niti en dan. Vse termine so prilagodili mojim željam in urniku,« zaključi Mohoričeva.

 

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…