Poskusite eterično olje, ki lajša simptome različnih težav

Eterična olja so danes zelo priljubljena. Večino težav lahko olajšamo s pomočjo eteričnega olja, zato ni presenetljivo, da se aromaterapija vedno pogosteje uporablja. Poznate olje, ki ga nekateri imenujejo »kralj eteričnih olj«? Njegova vsakodnevna uporaba lahko izboljša splošno zdravje, prav tako pa se lahko kombinira z drugimi olji za doseganje boljših rezultatov.


Eterično olje kadilne bosvelije se že tisočletja uporablja v terapevtske namene . Uporaba olja sega daleč v zgodovino in se navadno uporablja za verske namene, v zadnjem času pa ga uporabljajo tudi v zdravilstvu. Koristi se za pomladitev kože, hitrejše celjenje ran, odpravljanje brazgotin, strij, ker predvsem obnavlja celice, ima tudi protivneten učinek in krepi imunski sistem. Pomirja in sprošča tako dušo kot telo in njegove najmanjše delce.

 

Zmanjšuje brazgotine
Le nekaj kapljic kadilne bosvelije lahko ublaži najbolj vidne brazgotine. Masirajte 2-3 kapljici olja neposredno na brazgotino. Obnavlja in ščiti kožo.


Pomaga pri ranah, opeklinah in praskah
To olje je zaradi svojih protivnetnih in zdravilnih lastnosti primerna za vse tipe kože. Za boljše rezultate, najprej vtrite v kožo olje sivke, nato še nekaj kapljic kadilne bosvelije.


Krepi imunski sistem
V posodico za eterična olja dodajte nekaj kapljic bosvelije in ta se bo nežno širila po celotnem prostoru, hkrati pa bo pomagala odstraniti nečistoče v njem. Odstrani tudi bakterije, kar pozitivno vpliva na imunski sistem. Za dodatno okrepitev pa uporabite eterično olje za mazanje predelov okoli nog.


Izboljša delovanje osrednjega živčnega sistema
Druga prednost eteričnega olja je, da izboljša nevrološki sistem. Dokazano je, da lajša simptome kroničnega stresa, anksioznosti in depresije. Že nekaj kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije v kopeli pa nam lahko pomaga, da v hipu dosežemo sproščujoč občutek miru in zadovoljstva.


Uravnavanje hormonov
Redna in pravilna uporaba eteričnega olja nam je lahko v veliko pomoč, če trpite zaradi hormonskih motenj. Uravnava hormonsko ravnovesje in pomaga pri nespečnosti.


Preprečuje srbenje
Če imate težave s piki komarjev ali katero koli vrsto izpuščaja, bo eterično olje rešilo problem. Nanesite nekaj kapljic tega olja na prizadeta območja in masirajte nekaj sekund.


Pomaga pri glavobolih in migrenah
Stres in napetost sta tesno povezana s pogostimi glavoboli in migreno. Za lajšanje bolečin z nežnimi gibi vtrite nekaj kapljicami olja v predel senc, ali pa si zmasirajte zadnji del vrata.

 

Zmanjša napetost oči
Zaradi vsakodnevnega dela za računalnikom, vse več ljudi čuti očesni pritisk. Vtrite si nekaj kapljic okoli oči in z nežnimi gibi vmasirajte v kožo. Kljub takšni moči spada med blaga eterična olja, tako da ga lahko uživamo, vdihavamo in direktno nanašamo tudi na občutljive dele telesa.

 

Lajša dihanje
Če imate težave z dihanjem, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja vroči vodi. Pokrijte si glavo s čisto krpo ali brisačo in vdihavajte paro 5 minut. Bodite previdni pri temperaturi vode.


Naravno higiensko sredstvo
Antiseptične lastnosti tega eteričnega olja lahko izkoristite tudi v higienske namene. Zmešajte ga z jedilno sodo in kokosovim oljem ter tako pripravite domačo zobno pasto, ki bo učinkovito preprečila zobno gnilobo, slab zadah in ustne infekcije.


Pomaga pri bolečinah v sklepih in zmanjšuje otekline

Če vas mučijo bolečine v sklepih ali napetost v mišicah, bo vsakodnevna uporaba tega olja olajšala bolečine in sprostitev mišic.

 

Izboljša učinkovitost drugih eteričnih olj
Eterično olje bosvelije ima sposobnost globljega prodiranje v kožo in tako poveča učinek drugih olj. Eterično olje lahko tako mešate z drugimi olji, odvisno od bolezni in željenih rezultatov.


Pomaga pri odstranjevanju bradavic
Nanesite kapljico eteričnega olja 3-4 krat na dan na prizadeto območje. Ponavljajte, dokler ne odpravite težave.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…