Trije nasveti za odlične študijske rezultate

Študentje se redno soočate z veliko obveznostmi – dolge ure obveznih predavanj in vaj, priprava seminarskih nalog, esejev in raziskovalnih nalog, sproten študij in pa tudi kakšna neprespana noč zaradi najboljše zabave. Za vas smo zbrali tri nasvete, kako postati bleščeč študent.

Urnik
V svoj urnik vpiši vse obveznosti – roke za oddajo seminarskih nalog, datumi kolokvijev, urnik predavanj in vaj. Tako si najlažje organiziraš vse obveznosti in tudi prosti čas ter zabavo. Ni pomembno ali imaš urnik v telefonu ali v rokovniku, važno je, da imaš vse dobro zabeleženo in organizirano.

Šport in zdrava prehrana
Skrb za zdravje mora biti vedno na prvem mestu, še posebej če si zaradi študijskih obveznosti pod stresom. Telesna vadba in zdrava prehrana ti bosta dali več energije in moči, pomagali pa bosta tudi pri boljši koncentraciji in obvladovanju stresa. Svojo najljubšo obliko športa zato vključi v svoj urnik, hkrati pa ne pozabi na polnovredne in redne obroke. V trenutkih, ko ti zmanjka energije, pa posezi po Rauch Fresh soku ali smoothie-ju, ki sta pripravljena iz pravega sadja, ne iz koncentrata, sta brez dodanih konzervansov ter aditivov, zato sta res odlična za vsakodnevno uživanje.

Zapiski in literatura
Zapiske s predavanj, izpiske iz literature in ostale študijske materiale imej urejene na način, ki najbolj ustreza tvojemu stilu pomnjenja. Način urejanja zapiskov je stvar lastnih preferenc, pogosto pa je odvisen tudi od vrste študija. Ne glede na to, ali se bolje znajdeš z miselnimi vzorci, alinejami ali esejskim tipom zapiskov, poskrbi, da bodo urejeni in pregledni, ker ti bodo samo tako pri študiju resnično koristili.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…