Trije nasveti za odlične študijske rezultate

Študentje se redno soočate z veliko obveznostmi – dolge ure obveznih predavanj in vaj, priprava seminarskih nalog, esejev in raziskovalnih nalog, sproten študij in pa tudi kakšna neprespana noč zaradi najboljše zabave. Za vas smo zbrali tri nasvete, kako postati bleščeč študent.

Urnik
V svoj urnik vpiši vse obveznosti – roke za oddajo seminarskih nalog, datumi kolokvijev, urnik predavanj in vaj. Tako si najlažje organiziraš vse obveznosti in tudi prosti čas ter zabavo. Ni pomembno ali imaš urnik v telefonu ali v rokovniku, važno je, da imaš vse dobro zabeleženo in organizirano.

Šport in zdrava prehrana
Skrb za zdravje mora biti vedno na prvem mestu, še posebej če si zaradi študijskih obveznosti pod stresom. Telesna vadba in zdrava prehrana ti bosta dali več energije in moči, pomagali pa bosta tudi pri boljši koncentraciji in obvladovanju stresa. Svojo najljubšo obliko športa zato vključi v svoj urnik, hkrati pa ne pozabi na polnovredne in redne obroke. V trenutkih, ko ti zmanjka energije, pa posezi po Rauch Fresh soku ali smoothie-ju, ki sta pripravljena iz pravega sadja, ne iz koncentrata, sta brez dodanih konzervansov ter aditivov, zato sta res odlična za vsakodnevno uživanje.

Zapiski in literatura
Zapiske s predavanj, izpiske iz literature in ostale študijske materiale imej urejene na način, ki najbolj ustreza tvojemu stilu pomnjenja. Način urejanja zapiskov je stvar lastnih preferenc, pogosto pa je odvisen tudi od vrste študija. Ne glede na to, ali se bolje znajdeš z miselnimi vzorci, alinejami ali esejskim tipom zapiskov, poskrbi, da bodo urejeni in pregledni, ker ti bodo samo tako pri študiju resnično koristili.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

13.02.2020

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
12.02.2020

Oh, te neljube pršice!

Se soočate z nemirnim spancem, se vrtite po postelji in poskušate najti najbolj udoben…
12.02.2020

Skrb za hrbtenico

Vsak človek ima vsaj enkrat v odrasli dobi težave, ki so povezane s hrbtenico. Vzroki…
12.02.2020

Preverite zdravstveno stanje

Boj proti slabemu počutju, nenehni utrujenosti, nespečnosti ali slabi psiho-fizični…
12.02.2020

Zdravo srce je osnova zdravja

V sodobnem času se zaradi hitrega tempa življenja, pasivnega življenjskega sloga ter…