Nad zimo z dobro voljo

Spremenljivo hladno vreme slabi naš imunski sistem. Počutimo se medli, brezvoljni in nagnjeni k prehladom. Na srečo se vam bo z našimi namigi povrnil vsaj delček poletnega elana!

Malo gibanja za dobro počutje
Tudi če je pozimi težje, malo gibanja na svežem zraku dobro vpliva na naše počutje, saj tako premagujemo stres in krepimo obrambne mehanizme. Srce je bolje oskrbljeno s kisikom, mišice in možgani so bolje prekrvavljeni in zato zmogljivejši. Najdite čas med opoldanskim odmorom ali med malico, ko se lahko sprehodite, zvečer se lahko za pol ure popeljete s kolesom, ob koncu tedna pa se lahko odpravite na pohod. Čutite, kako vam svež zrak napaja pljuča z novo energijo in kako mišice zaradi gibanja postanejo veliko bolj sproščene, vi pa se počutite občutno bolje.

Privoščite si veliko vitaminov
Uravnotežena prehrana s polnozrnatimi izdelki, svežim sadjem in zelenjavo je najboljši predpogoj, da zimo preživimo kar se da zdravi. Poleg tega takšna prehrana izboljšuje počutje, zaradi številnih vitalnih snovi pa vrača tudi dobro voljo. Za imunski sistem in razpoloženje je posebej pomemben vitamin C, ki ga je največ v sadju kot je kivi, pomaranča in limona. In če želite uživati v sadju na priročen način, potem poskusite smoothieje in sokove Rauch Fresh, ki so bogati s sadjem, polnim vitaminov in mineralov. Pripravljeni so iz pravega sadja, ne iz koncentrata, so brez dodanih konzervansov ter aditivov, zato so res odlična izbira v zimskem obdobju, ko nam primanjkuje volje in energije.

Sprostite se
Velikokrat ste napeti pod pritiski napornega vsakdana. Ne popuščajte napetostim v sebi, ampak si od časa do časa si privoščite odmor. Prvi korak je, da se sprostimo in umirimo, pa ne le telo, tudi naš um. Šele ko se umirimo, si lahko naberemo novo energijo in smo lahko bolje pripravljeni na nove izzive na delovnem mestu in doma.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…