5 nasvetov pri iskanju pravih čevljev

Pri nakupovanju obutve, ki jo želite nositi kot svojo prvo izbiro, boste razmislili tudi o funkcionalnosti in ohranjanju zdravja vaših nog. Seveda je všečnost in modnost pogosto na prvem mestu, vendar naj udobje ne bo zanemarjeno! Pripravili smo 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati pravi čevelj.

 


1. Izberite pravilen čas in prinesite ustrezne nogavice
Trgovino za čevlje obiščite v popoldanskih urah – vaša noga se naravno širi z uporabo čez dan. S seboj imejte enako vrsto nogavic, kot jih nameravate nositi s čevlji. Tako bo pomerjanje najbolj optimalno.

 

2. Izkoristite pomoč prodajalca
V trgovini prosite prodajalca, naj premeri vašo nogo. Prodajalci najbolj poznajo obutev in specifikacije obutve, ki jo prodajajo. Noge se spreminjajo s starostjo, številka noge pogosto narašča, spreminja pa se tudi širina. Če je ena noga večja od druge, kupite velikost, ki ustreza večji nogi. Obiščite trgovine, kjer lahko zaupate prodajalcu – da si bo za vas vzel čas in bo razumel obliko in potrebe noge. Takšne so Ara trgovine s kakovostnimi in udobnimi čevlji Ara.

 

3. Čevlje, ki so vam všeč imejte na nogah vsaj 10 minut pred jih kupite
Čevlje obujte in v njih nekaj časa stojte. Na vrhu čevlja nežno pritisnite, da se prepričate, da imate dovolj prostora med najdaljšim prstom in koncem čevlja. To zagotavlja dovolj prostora za nogo, da pritisnete naprej, ko hodite.
Sprehodite se v čevljih in ugotovite, kako se v njih počutite. Ali ima noga dovolj prostora? Ali se pete dobro prilegajo, morda vas rahlo tišči ali noga zdrsava? Ne kupujte čevljev z upanjem, da se bodo omehčali. Poiščite čevlje, ki se prilegajo od začetka.

 

4. Zaupajte svojim občutkom
Zaupajte svojemu občutku za udobje – ne velikosti ali opisu čevlja. Velikosti se razlikujejo med proizvajalci. In ne glede na to, kaj pravi prodajalec, vi ste pravi sodnik.
Pazite na širino in dolžino. Kupujte v trgovinah, ki ponuja tudi različne širine čevljev – saj se tudi te od človeka do človeka razlikujejo. V Sloveniji ima odlično ponudbo različnih širin čevljev obutev Ara, ki jo najdete v številnih trgovinah Ara po Sloveniji in v vseh bolje založenih trgovinah s čevlji. Nakup čevljev, ki so zgolj za številko večji, ne bo nujno rešil problema širine. Prav tako izberite blagovne znamke, ki ponujajo polovične številke in s tem rešite težavo velikosti.
Občutite notranjost čevljev in ugotovite, ali imajo oznake, šive ali drug material, ki bi lahko dražil nogo.

 

5. Preglejte in povprašajte po kakovosti
Preglejte podplate. Ali so dovolj trpežni, da zagotavljajo zaščito pred ostrimi predmeti? Ali zagotavljajo kakršno koli oblazinjenje? Upoštevajte, kako se počutijo, ko hodite po trgovini s čevlji. Poskusite hoditi po trdih površinah in preprogi, da vidite, kako čevelj počuti na obeh.
Za bolj zahtevne kupce: s seboj v trgovino prinesite obris svojega stopala ali vložek iz čevlja, ki vam resnično ustreza. Tako boste lahko na licu mesta preverili, če vam bo čevelj ustrezal. Če je čevelj ožji ali krajši od obrisa, ga sploh ne poskusite.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…