Kako se spraviti v dobro voljo

Stres je že dolgo sinonim za najbolj razširjeno bolezen 21. stoletja. Vsi terapevti, psihologi, fitnes guruji in strokovnjaki za prehrano več ali manj veliko težav povezujejo s stresom. Če ste se znašli v slabi fazi življenja, upoštevate nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali, da boste se počutili bolje in samozavestno odkorakali na ulico.

 

Zavrtite si najljubšo glasbo
V primeru, da želite popraviti svoje razpoloženje, je glasba precej močno orodje, ki predstavlja pravo zdravilo za srce in dušo. Torej, vzemite srečo v svoje roke in začnite poslušati glasbo, ki bo poskrbela, da boste hoteli zaplesati kar sredi ulice.

 

Poiščite svoj mirni kotiček
V trenutkih, ko se počutite slabo, pojdite v prostor ali kotiček, kjer se ponavadi počutite dobro, ne glede na to ali gre za priljubljen kotiček v vašem stanovanju, lokalni kavarni ali pa morda v bližnjemu parku.

 

Poskrbite za sladke prigrizke
Res je, vsi vam svetujejo, da zmanjšate vnos sladkorja v svoje telo. Toda v takšnih situacijah je dovoljeno vse. Tudi mega brownie s sladoledom! Torej, ne obremenjujte se in si ga privoščite brez slabe vesti.

 

Masaža je vedno dobra izbira
Kakovostna masaža odlično vpliva na telo in duha. Ko se malo razvajamo, se počutimo bolje, zato zaradi slabega počutja nikar ne odpovejte termina pri svojem maserju. S tem se boste napolnili z energijo, kar bo zagotovo imelo dobre posledice na vaše razpoloženje.

 

Prepustite se aromaterapiji
Povohajte svoj najljubši parfum, naredite si sprej iz eteričnih olj, poduhajte sveže cvetje, prižgite si dišečo palčko ali svečko. Vonj močno vpliva na naše kemične receptorje v možganih in nas spravi v dobro voljo ali nas pomiri.

 

Privoščite si kozarec dobrega vina
Vino velja za eno najstarejših zdravil. Danes pa vemo, da je vino s strani kemičnih sestavin zelo bogata pijača, ki v zmernih količinah ugodno vpliva na naše počutje in zdravje. Privoščite si kozarec vrhunskega rdečega vina kot je modra frankinja Vinske kleti Zlati Grič. Sprostite se, pozabite na svoje težave in uživajte ob vsakem požirku.

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

21.07.2020

Vpliv naravne volne na zdravje

Izdelki iz naravne ovčje volne. Volnena posteljnina, volnena ležišča, volnena preja,…
17.07.2020

Brati ali ne brati?

To skorajda retorično vprašanje si zastavljamo ljudje vseh generacij. Otroci velikokrat…
15.07.2020

Žilna kirurgija

Odstranjevanje krčnih žil Spomladi in poleti sonce že tako močno sije, da ljudje kažemo…
06.07.2020

Ognjič. Cvet, ki nikoli ne gre iz mode

Ognjič ali meseček sodi v družino nebinovk (Asteraceae), njegovo znanstveno dvočlensko…
03.07.2020

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za…