Kako se spraviti v dobro voljo

Stres je že dolgo sinonim za najbolj razširjeno bolezen 21. stoletja. Vsi terapevti, psihologi, fitnes guruji in strokovnjaki za prehrano več ali manj veliko težav povezujejo s stresom. Če ste se znašli v slabi fazi življenja, upoštevate nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali, da boste se počutili bolje in samozavestno odkorakali na ulico.

 

Zavrtite si najljubšo glasbo
V primeru, da želite popraviti svoje razpoloženje, je glasba precej močno orodje, ki predstavlja pravo zdravilo za srce in dušo. Torej, vzemite srečo v svoje roke in začnite poslušati glasbo, ki bo poskrbela, da boste hoteli zaplesati kar sredi ulice.

 

Poiščite svoj mirni kotiček
V trenutkih, ko se počutite slabo, pojdite v prostor ali kotiček, kjer se ponavadi počutite dobro, ne glede na to ali gre za priljubljen kotiček v vašem stanovanju, lokalni kavarni ali pa morda v bližnjemu parku.

 

Poskrbite za sladke prigrizke
Res je, vsi vam svetujejo, da zmanjšate vnos sladkorja v svoje telo. Toda v takšnih situacijah je dovoljeno vse. Tudi mega brownie s sladoledom! Torej, ne obremenjujte se in si ga privoščite brez slabe vesti.

 

Masaža je vedno dobra izbira
Kakovostna masaža odlično vpliva na telo in duha. Ko se malo razvajamo, se počutimo bolje, zato zaradi slabega počutja nikar ne odpovejte termina pri svojem maserju. S tem se boste napolnili z energijo, kar bo zagotovo imelo dobre posledice na vaše razpoloženje.

 

Prepustite se aromaterapiji
Povohajte svoj najljubši parfum, naredite si sprej iz eteričnih olj, poduhajte sveže cvetje, prižgite si dišečo palčko ali svečko. Vonj močno vpliva na naše kemične receptorje v možganih in nas spravi v dobro voljo ali nas pomiri.

 

Privoščite si kozarec dobrega vina
Vino velja za eno najstarejših zdravil. Danes pa vemo, da je vino s strani kemičnih sestavin zelo bogata pijača, ki v zmernih količinah ugodno vpliva na naše počutje in zdravje. Privoščite si kozarec vrhunskega rdečega vina kot je modra frankinja Vinske kleti Zlati Grič. Sprostite se, pozabite na svoje težave in uživajte ob vsakem požirku.

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…
13.10.2019

Paraziti - ne pustimo, da nas uničujejo

Mnogi se ne zavedajo, kako zelo pogoste so okužbe s paraziti. Nič čudnega, saj se…