Ne čakajte predolgo!

V zadnjih letih vse bolj narašča, še posebej pri ženskah, tako imenovani sindrom karpalnega kanala (SCC). Izkoriščamo to priložnost za opozorilo in hkrati poziv, da se ne odlaša z obiskom pri zdravniku ali terapevtu, če se pojavlja mravljinčenje rok, kajti v zgodnji fazi te diagnoze je mogoče težavo odpraviti.

Težavo lahko občutite kot mravljinčenje prstov in roke, kot občutek olesenelosti v roki in/ali bolečine, ki se lahko pojavljajo v celi roki. Običajno je več mravljincev in bolečin ponoči, pri nekaterih se mravljinčenje pojavlja tudi čez dan. Bolečina je včasih tako huda, da bolnika prebudi. Tako pride do izgube moči v mišicah dlani, največkrat v mišicah palca, prijemanje predmetov postane vse bolj oteženo. Če je živec stisnjen dlje časa, lahko določena živčna vlakna odmrejo, zato je potreben čimprejšnji kirurški poseg. S tem se sprosti predel, ki je najbolj stisnjen, vendar se odmrla vlakna ne morejo več obnoviti.
V zgodni fazi te težave je s hitro pomočjo problem možno odpraviti – z izdelavo opornice za pravilen položaj zapestja ter izbrano terapijo, tako, da operacija največkrat ni potrebna.
Zato ne čakajte!

Zasebna zdravstvena dejavnost v Ljubljani VI-DA Studiu d.o.o. že 23 leto obravnava kliente, ki imajo tudi težave s sindrom karpalnega oziroma zapestnega kanala (SCC).
Izdelujejo statične opornice, izdelane iz posebnega plastičnega materiala, ki vzdržujejo zapestje v pravem položaju. Opornice izdelujejo po meri, individualno po roki. Bolnik si opornico namešča predvsem ponoči, po potrebi pa tudi čez dan.
Razgibavanje zapestja oz. delovno terapijo, ki jo izvajajo po operaciji pa omogoča hitrejše okrevanje in gibljivost roke, ter uporabo pri vsakodnevnih aktivnostih. Delovna terapija za roke je sestavni del rehabilitacije po operativnem posegu.

Opornice in delovno terapijo izvajajo v VI-DA Studiu samoplačniško ali na koncesijo z delovnim nalogom za vso Slovenijo, ki ga izda osebni zdravnik ali specialist.
»Pogosto se klienti po operaciji vrnejo k nam po opornico in na terapijo - ker se jim težava ponovi« pravijo v VI-DA Studiu. Na podlagi takšnih izkušenj, ter iz tuje in domače strokovne literature je razvidno, da tudi operativni posegi in opornica ne morejo vedno odpraviti vseh težav, ker niso težave samo v zapestju ampak v celi roki. 'Porušeno je ravnotežje' tudi v organizmu. Zato je pomembna terapevtska obravnava 'človeka kot celote'! Ne čakajte!

Promocijsko besedilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

21.07.2020

Vpliv naravne volne na zdravje

Izdelki iz naravne ovčje volne. Volnena posteljnina, volnena ležišča, volnena preja,…
17.07.2020

Brati ali ne brati?

To skorajda retorično vprašanje si zastavljamo ljudje vseh generacij. Otroci velikokrat…
15.07.2020

Žilna kirurgija

Odstranjevanje krčnih žil Spomladi in poleti sonce že tako močno sije, da ljudje kažemo…
06.07.2020

Ognjič. Cvet, ki nikoli ne gre iz mode

Ognjič ali meseček sodi v družino nebinovk (Asteraceae), njegovo znanstveno dvočlensko…
03.07.2020

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za…