Ne čakajte predolgo!

V zadnjih letih vse bolj narašča, še posebej pri ženskah, tako imenovani sindrom karpalnega kanala (SCC). Izkoriščamo to priložnost za opozorilo in hkrati poziv, da se ne odlaša z obiskom pri zdravniku ali terapevtu, če se pojavlja mravljinčenje rok, kajti v zgodnji fazi te diagnoze je mogoče težavo odpraviti.

Težavo lahko občutite kot mravljinčenje prstov in roke, kot občutek olesenelosti v roki in/ali bolečine, ki se lahko pojavljajo v celi roki. Običajno je več mravljincev in bolečin ponoči, pri nekaterih se mravljinčenje pojavlja tudi čez dan. Bolečina je včasih tako huda, da bolnika prebudi. Tako pride do izgube moči v mišicah dlani, največkrat v mišicah palca, prijemanje predmetov postane vse bolj oteženo. Če je živec stisnjen dlje časa, lahko določena živčna vlakna odmrejo, zato je potreben čimprejšnji kirurški poseg. S tem se sprosti predel, ki je najbolj stisnjen, vendar se odmrla vlakna ne morejo več obnoviti.
V zgodni fazi te težave je s hitro pomočjo problem možno odpraviti – z izdelavo opornice za pravilen položaj zapestja ter izbrano terapijo, tako, da operacija največkrat ni potrebna.
Zato ne čakajte!

Zasebna zdravstvena dejavnost v Ljubljani VI-DA Studiu d.o.o. že 23 leto obravnava kliente, ki imajo tudi težave s sindrom karpalnega oziroma zapestnega kanala (SCC).
Izdelujejo statične opornice, izdelane iz posebnega plastičnega materiala, ki vzdržujejo zapestje v pravem položaju. Opornice izdelujejo po meri, individualno po roki. Bolnik si opornico namešča predvsem ponoči, po potrebi pa tudi čez dan.
Razgibavanje zapestja oz. delovno terapijo, ki jo izvajajo po operaciji pa omogoča hitrejše okrevanje in gibljivost roke, ter uporabo pri vsakodnevnih aktivnostih. Delovna terapija za roke je sestavni del rehabilitacije po operativnem posegu.

Opornice in delovno terapijo izvajajo v VI-DA Studiu samoplačniško ali na koncesijo z delovnim nalogom za vso Slovenijo, ki ga izda osebni zdravnik ali specialist.
»Pogosto se klienti po operaciji vrnejo k nam po opornico in na terapijo - ker se jim težava ponovi« pravijo v VI-DA Studiu. Na podlagi takšnih izkušenj, ter iz tuje in domače strokovne literature je razvidno, da tudi operativni posegi in opornica ne morejo vedno odpraviti vseh težav, ker niso težave samo v zapestju ampak v celi roki. 'Porušeno je ravnotežje' tudi v organizmu. Zato je pomembna terapevtska obravnava 'človeka kot celote'! Ne čakajte!

Promocijsko besedilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

06.12.2019

Jutro je, vi pa že utrujeni

V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno…
05.12.2019

Zadostna hidracija je ključna za dobro zdravje

Kar tri četrtine ljudi je nenehno dehidriranih. Zaradi oslabljene zaznave žeje,…
03.12.2019

Bioterme Mala Nedelja

Sredi neokrnjene narave, ki je zanimiva in privlačna skozi vse leto, vas v svoj objem…
07.11.2019

V iskanju prave diagnoze ...

Grosupeljčan Rok Ljubič je bil povsem običajen najstnik. Poln energije in življenja je…
07.11.2019

Ležišče, ki prinaša zdravje in udobje

Poznate orgonite? Energijo, s katero je mogoče doseči tisto, kar v hitrem tempu življenja…