Pomladni izlet

Po dolgi zimi in prvem pomladnem deževju je narava kar naenkrat spremenila barvo v prekrasne odtenke zelene. Prvi sramežljivi zvončki in trobentice so že pokukale na plan in podobno kot se iz zimskega spanca prebuja narava, tudi ljudje prihajamo na plano. Iz toplih domov se radi umaknemo v naravo med tople spomladanske sončne žarke. Začenja se čas vikend izletov, ki se jih vsi tako zelo veselimo.

Odpravite se v vinorodne Škalce, ki ležijo tik nad Slovenskimi Konjicami. Sprehodite se po gričih, na katerih uspeva vinska trta iz katere nastajajo vrhunska in večkrat nagrajena vina Vinske kleti Zlati grič. Med sprehodom boste poleg prekrasne narave zagotovo opazili, kako je objekt vinske kleti enkratno zlit z naravo. Zaradi umestitve pod zemljo, se odlično preliva s krajino, ki ga obdaja. V Vinski kleti Zlati grič lahko preizkusite vrhunska vina, ki so prejela že mnogo domačih in mednarodnih nagrad ter priznanj. Med samimi vinogradi pa se bohoti tudi golf igrišče z devetimi luknjami, ki je primerno tako za poznavalce kot začetnike in je že na stežaj odprlo vrata v novo sezono.

Če želite ta okoliš raziskovati več dni, vam je na voljo prenočišče v enem izmed treh apartmajev v apartmajski hiški Vinogradniški dvorec, kjer se harmonično usklajujeta narava in mir. Za odlično kosilo ali večerjo bodo poskrbeli v Gostilni Grič, kjer ne boste uživali samo v sveže pripravljeni hrani, pač pa vas bo navdušil tudi panoramski razgled, ki se razprostira po okoliškem gričevju, pokritem z vinogradi, seže pa vse do Pohorja in Dravinjske doline.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

23.12.2019

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…