7 nasvetov: Kako družinske prvomajske počitnice narediti nepozabne

V kolikor za prvi maj ne želite ali, ne morete vzeti dopusta, so za vas najbolj primerni kakšni dnevni izleti. Da bi čim več časa preživel zunaj, predvsem pa skupaj z družino uživali v pomladi in času, ki je namenjen, samo vam prinašamo nekaj idej in nasvetov, ki bodo polepšali vaše prvomajske počitnice.

Odpravite se na piknik
Vsi otroci obožujejo piknike, ključ pa se skriva v spontanosti. Presenetite jih, s seboj vzemite malico in pojdite skupaj v park, kjer boste imeli piknik.

Hrana in pijača
Priporočamo raznovrstno hrano s čim več zelenjave in sadja. Pripravite solatne zvitke, tramezzine s tuno, marinirane olive, kuhana jajca, sveži kravji sir ali mocarelo Zottarella, sočne sendviče, poleg pa ponudite okusne solate, kot sta avokadova solata s kumarami ali solata z rukolo in paradižnikom. Temu se prileže dobro ohlajen in doma pripravljen ledeni čaj, lahko pa poskusite tudi z malinovcem. Posladkajte se z marmornim kolačem ali z mafini, prav gotovo pa bo vaše otroke navdušil tudi
desert Monte in njegova okusna kombinacija sveže mlečne kreme, slastne čokolade in krepkih lešnikov.

Preizkusite se v športu
Šport je najboljša priložnost, da se zabavate tako vi kot vaši otroci. Odpravite se v naravo in s sabo vzemite loparje, žogo, badminton .... Tekmujte s partnerjem in otroci se bodo zraven zabavali kot še nikoli. Vi pa tudi.

Raziskujte okolico
Ne glede na to, kje ste, je raziskovanje okolice nekaj, kar bo otrokom ostalo v spominu. Pozanimajte se, kaj zanimivega lahko odkrijete na izbrani lokaciji. Raziskujete lahko peš ali s kolesi. Opazujte naravo, ljudi, hiše .... Pri raziskovanju ne pozabite na lahko obutev, ki vas bo na poti spremljala in omogočala udoben korak. Priporočamo obutev Ara, ki ponuja lahke in modne modele, ki so letos v trendu.

Poskrbite za zaščito in lahko obleko
Pikniki pod močnim soncem so lahko precej nevarni za kožo, zato svoje otroke in sebe dobro namažite s kremo za zaščito pred soncem. Bodite pozorni tudi na svoja oblačila. Najboljši je bombaž ali lan, s čim manj sintetičnimi primesmi. To bo koristilo, da bo vaša koža dihala in se boste manj potili. Ne pozabite, da so spomladi očala več kot samo modni dodatek, so obvezen pripomoček za zaščito oči, zato jih nikar ne pozabite doma. Predlagamo, da poiščete kakovostna očala v Optiki Aleksandra, kjer imajo zelo veliko izbiro očal, poleg tega pa vam bodo znali tudi dobro svetovati.

Veliko se smejte
Na igrišču, na bazenu, na sprehodu, na večerji. Povsod poskrbite za dobro voljo in smeh. Naredite kaj otročjega, pokažite otrokom, da se vam nikamor ne mudi, da ste zabavni in da se radi igrate z njimi. Nasmehnite se tudi ljudem, ki vas obkrožajo, nalezite jih svoje dobre volje in širite smeh.

Izklopite telefone
Vzemite si čas samo za sebe in svojo družino. Iskreno se pogovarjajte in nasmejte. Vaše baterije se bodo tako napolnile, vaše srce pa še bolj.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…