Kako načrtovati popolne počitnice in se izogniti minusu na računu?

Če je tudi na vaša vrata poletje potrkalo prehitro in še vedno ne veste, kje boste počitnikovali, odkrivamo nekaj priljubljenih nasvetov gurujev potovanj, ki vam bodo pomagali načrtovati nepozabno poletje. Kljub temu pa si boste po vrnitvi s počitnic še vedno lahko privoščili nakupovanje v priljubljenih trgovinah.

Na družabnih omrežjih spremljajte hotele, o katerih sanjate

Ali ste vedeli, da mnogi hoteli ponujajo popuste neposredno prek njihovega Facebook profila ali Instagrama? Redno sledite svojim priljubljenim hotelom in resortom ter na ta način prihranite tudi do 50 % na svojo rezervacijo. Privoščite si končno razvajanje v tistem spa-ju, ki si ga že tako dolgo ogledujete, ali pa skočite v enega izmed popularnih infinity bazenov, o katerih sanjate.

Preskočite klasične turistične točke in bodite prilagodljivi

Let na Havaje bo v sami sezoni vedno drag, če pa spremenite datum potovanja na začetek ali konec sezone in na Skyscanneru izberete opcijo „Everywhere" boste dobili seznam destinacij, na katere lahko greste brez skrbi, da boste letalski družbi pustili pravo bogastvo. Pri nakupu letalskih vozovnic je skoraj najbolj pomembno, da ste fleksibilni, saj so na nekatere dni leti vedno cenejši od drugih zaradi prometa potnikov. Če lahko, za svoje potovanje vedno izbirajte torek ali četrtek, ker želijo vsi na počitnice pobegniti v petek po koncu delovnika.

Naredite seznam brezplačnih dejavnosti

Veliko mest ponuja možnost brezplačnih turističnih tur, ki jih vodijo lokalci. Poleg tega, da boste lahko iz prve roke slišali vse o najbolj pomembnih značilnostih in skrivnostih mesta, lahko ugotovite, kje poskusiti avtohtono domačo kuhinjo ali pa kje spiti najboljše pivo brez da bi se počutili oropane – kdo si želi biti žrtev turistične pasti? Poleg tega velika mesta, kot je London, ponujajo brezplačen vstop v muzeje ob določenih dneh, ali pa se lahko odločite za preprost piknik v parku, ki je prav tako odlična izbira, če želite ohraniti svoj budžet.

Manj je več

Pred potovanjem ima skorajda vsako isto težavo: kaj in koliko spakirati, da kovček ne bi počil ali zaradi prevelike teže na letališču stanjšal denarnice. Zato bodite racionalni z oblačili – že doma sestavite cele oprave, kupite manjše kozmetične pripomočke, omejite se na največ štiri pare čevljev (ne pozabite na pohodniške čevlje ter udobne sandale ali pa športne copate, priporočamo udobne čevlje Ara), vsa oblačila pa zvijte namesto zložite in prihranili boste tudi pri plačilu dodatne prtljage.

Pa srečno pot!

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…