Menstrualne alternative

Ali veste, da povprečna ženska v življenju uporabi in zavrže kar 17.000 tamponov in vložkov? To predstavlja stresno in včasih nepričakovano divjanje v trgovino, denarno obremenitev in na koncu goro odpadkov. Temu se danes lahko izognemo, saj obstajajo različne alternative od menstrualne skodelice, pralnih vložkov in nepremočljivih hlačk.

Razlogi za uporabo menstrualne skodelice:

Edina slovenska menstrualna skodelice LaliCup ima izjemno kapaciteto in je narejena iz mehkega medicinskega silikona, ki je za uporabo izredno varen. Njegova poglavitna prednost je, da preprečuje nabiranje bacilov in drugih nečistoč, kar je še posebej priporočljivo za ženske, ki imajo sicer pogoste težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji.

Kaj pa vstavljanje in odstranjevanje? Odstranjevanje menstrualne skodelice ni čisto nič podobno prizoru iz grozljivke. Ta se za vstavljanje enostavno zloži v manjšo obliko in se vstavi v nožnico, tam pa se razpre kot cvet. Pri odstranjevanju pa jo preprosto stisnemo za dno, da tlak popusti.

Je cenejša in ekološka alternativa tamponom in vložkom Naložba v menstrualno skodelico je primerljiva s trimesečnimi stroški nakupa klasičnih higienskih pripomočkov, ena sama skodelica pa nam služi več let, tako ohranjamo tudi naš planet.
Je udobna in zanesljiva: Ob pravilni vstavitvi je sploh ne čutimo. Menstrualno skodelico lahko nosite do dvanajst (zaporednih) ur. Brezskrbno pa jo uporabljate tudi med spanjem, potovanji in športom. Deluje pa tudi kot vodni tampon, preprečuje vdor onesnažene vode v nožnico in nam omogoča kopanje med menstruacijo.

Ne izsušuje nožnice: Ženski spolni organi toksične snovi absorbirajo zelo hitro, zato je premislek o uporabi določenih izdelkov popolnoma na mestu. Menstrualne skodelice za razliko od klasičnih tamponov ali vložkov ne dražijo ali sušijo vaginalne sluznice in ne povzročajo vnetij ali glivičnih obolenj.

LaliPanties-LaliCup-slika1

Zadržki glede uporabe skodelic so popolnoma odveč

Menstrualno skodelico vstavljamo manj globoko v nožnico, kot običajne tampone. Ob pravilni namestitvi je sploh ne čutimo, saj je s pomočjo nežnega podtlaka varno in zanesljivo zasidrana na svoje mesto. Mehak silikon omogoča zbiranje krvi, s stiskom dna, pa lahko skodelico brez polivanja hitro odstranimo. Tudi javnih stranišč se vam ni treba bati. Pravzaprav je zelo preprosto: vsebino zlijemo v straniščno školjko, skodelico pa očistimo s pomočjo navadne vode iz plastenke, kar zagotavlja, da je tudi uporaba na javnih straniščih hitra in higienična.

Menstrualne hlačke

LaliPanties nepremočljive hlačke so pralne ter nam zagotavljajo popolno končno zaščito spredaj, zadaj in med nogami. Občutek je tak, kot da bi nosili navadne bombažne hlačke. So odlična alternativa, saj saj nam omogočajo popolno zaščito, saj ni skrbi, da bi med spanjem popackali rjuhe in posteljo, ni skrbi, da bi nas opazili z madežem na hlačah in ni bojazni, da nas menstrualni madeži presenetijo. Prav tako, se lahko uporabljajo v kombinaciji z menstrualno skodelico.

Pralni vložki

Pralni vložki so alternativa navadnim vložkom. Naravni materiali omogočajo dihanje kože in dobro počutje. Vpojnost dosežemo na naraven način, brez kemikalij. Narejeni so iz različnih materialov (bambus, eko bombaž ...) Po uporabi vložke preprosto operemo z ostalim perilom v pralnem stroju.

watermelom green

LaliCup je na voljo v Tuš drogerijah po Sloveniji, Leposani (Eleclerc), Sanaturi,.... Vse ostale menstrualne rešitve so na voljo na spletni strani www.lalicup.si.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…