Kako poskrbeti za utrujena stopala po napornem dnevu?

Marsikdo se zaradi stoječega dela pogosto sooča z bolečinami v stopalih in celo z oteklimi nogami, tovrstne težave pa zaradi velikega števila opravkov, ki jih imamo, ne prizadenejo zgolj tistih, ki pri delu stojijo. Če imate tudi vi po napornem dnevu v stopalih neprijeten ali celo boleč občutek, nujno preberite spodnje nasvete, ki vam bodo pomagali pri odpravljanju teh nevšečnosti.

1. Kopel dela čudeže

Če ste večino dneva preživeli na nogah, jim zvečer privoščite kopel. Če nimate banje, pripravite kopel za noge, v katero dodate sivkino kopalno sol, ki bo nudila stopalom prijetno sprostitev. Noge namakajte približno 20 minut, potem pa stopala osušite in namažite s kakovostno kremo, ki naj vsebuje karitejevo maslo ali urejo.

2. Masaža bo prijetna sprostitev

Masaža stopal vam bo po dolgem dnevu zagotovo zelo prijala. Za to niti ni potrebno iti k maserju, lahko vam na pomoč priskoči vaša boljša polovica ali pa kupite leseni maser za noge. Po nekajminutni globinski masaži (če bo le-ta stimulirala akupunkturne točke, še toliko bolje) se ne bodo bolje počutila samo vaša stopala, pač pa bodo tudi vaše misli bolj umirjene in spočite.

3. Izbira obutve

To pa je nekaj, na kar je dobro misliti že vnaprej – če veste, da je pred vami dan, ko boste imeli veliko opravkov, izberite udobno obutev. Dame se izogibajte visokim petam, v vsakem primeru pa naj bodo čevlji zračni, dobro naj dihajo, predvsem pa vam naj bodo prav – zavoljo lepega izgleda nikar ne posezite po premajhnih ali preozkih čevljih. Tako ne boste preprečili zgolj utrujenih stopal pač pa tudi morebitne otiščance, kurja očesa in žulje. Priporočamo čevlje Ara, ki je znana po udobnih ter modnih modelih, ker nudijo polovične številke, pa boste zagotovo našli par, ki vam bo kot ulit.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…