Obraz, naš zemljevid zdravja, lepote in dolgoživosti

2. Festival obrazne refleksoterapije z Lone Sorensen in Natašo Kos Križmančič bo potekal v Ljubljani, od 23. do 29. maja 2019

Drugi Festival obrazne refleksoterapije bo tudi letos kot osrednjo gostjo gostil priznano dansko refleksoterapevtko Lone Sorensen. Njeno delo je pred dobrim desetletjem zaznamovalo tudi certificirano slovensko refleksoterapevtko Natašo Kos Križmančič, organizatorko Festivala obrazne refleksoterapije, od leta 2012 vodjo edine avtorizirane Šole obrazne refleksoterapije™ v Sloveniji in širši regiji.

Štiri predavanja o razsežnostih refleksne terapije

Na otvoritveni dan, v soboto, 25. maja, vam bomo najprej ponudili tri predavanja, nato pa v ponedeljek, 27. maja, še četrto. Naslovi letošnjih štirih predavanj so:

1. Revmatična obolenja,
2. Motnje hranjenja in samopoškodovalno vedenje pri mladostnikih,
3. Mišična distrofija ter
4. Nevrodegenerativne bolezni starostnikov in depresija.

Na predavanju o revmatičnih obolenjih bomo izvedeli, kako med sabo razlikovati različne vrste obolenj, in individualizirati načrt lajšanja spremljevalnih simptomov bolezni z refleksno terapijo. Na drugem, in sicer o motnjah hranjenja in samopoškodovalnem vedenju pri mladostnikih, bomo skušali razumeti ozadje samopoškodovalnih vedenj pri mladih in najti pot k reševanju otrokovih stisk.

Na tretjem predavanju o mišični distrofiji se bomo naučili, da je z ustrezno obravnavo možno potek bolezni upočasniti in preprečiti nastanek zapletov.

Četrto predavanje Nevrodegenerativne bolezni starostnikov in depresija, ki bo potekalo v ponedeljek, 27. maja, bomo izvedeli, kako poskrbeti in podpreti ljudi, ki trpijo za posledicami demence ter s pomočjo metode obrazne refleksoterapije poiskali odgovore na vprašanja o preventivi in/ali zdravljenju depresije.

Trije seminarji patentiranih zdravilnih metod

Predfestivalski program bo slušateljem prvega modula seminarja Tibetanska refleksna terapija vratu in glave™ omogočil, da se med 23. in 24. majem udeležijo še drugega in poglobijo svoje znanje. Metoda je sodobna oblika refleksoterapije, ki temelji na več desetletjih izkušenj z mikro refleksnimi zemljevidi in tibetanski filozofiji zdravljenja. Izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta.

V soboto, 25., in v nedeljo, 26. maja, se lahko udeležite seminarja Očesna refleksna terapija™. Namenjena je zdravljenju težav z očmi, deluje na celoten organizem in s tem na vsa telesna neravnovesja.

Tretji seminar Nevrološka refleksna terapija dlani Sorensensistem™ bo potekal med 28. in 29. majem. Terapija uspešno deluje v primeru različnih bolezni, tako kroničnih kot akutnih, pri spodbujanju delovanja notranjih organov, hormonalnega ravnovesja, krvnega in limfnega pretoka, delovanja mišic in možganov.

Za vas, za nas

Festival je namenjen laični in strokovni javnosti, zdravstvenim delavcem, svojcem in pozameznikom, ki v naslovih predavanj in seminarjev prepoznajo težave (ali rešitve zanje), ki jih pestijo vsak dan. Na otvoritveni dan festivala bo moč različne terapije preizkusiti na lastni koži. Več informacij o festivalskem programu in prijavne obrazce lahko najdete na spletni strani www.obraznarefleksoterapija.si pod zavihkom Festival.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…
13.10.2019

Paraziti - ne pustimo, da nas uničujejo

Mnogi se ne zavedajo, kako zelo pogoste so okužbe s paraziti. Nič čudnega, saj se…