Nehoteno uhajanje urina v poletnih dneh

Ko pomislimo na poletne vroče dni, pomislimo na preživljanje prostega časa v naravi ali na potovanjih ter na lahka poletna oblačila. Hkrati pa je to čas, ki nekaterim, če se srečujejo s težavo oslabljenega mehurja oz. nehotenim uhajanjem urina (inkontinenca), prinese kar nekaj sitnosti.

»Kje je najbližje javno stranišče?« je pogosto vprašanje oseb z inkontinenco. Največkrat je dostopnih javnih stranišč malo. Dokler se ne srečujemo s težavami z nehotenim uhajanjem urina ali/in blata, največkrat na to sploh ne pomislimo. Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je že l. 2016 izdalo aplikacijo »Najbližji WC«, ki pomaga hitro in enostavno najti pot do najbližjega javnega stranišča. Uporaba aplikacije lahko pripomore k bolj sproščenemu vsakdanjiku.

Abena Light predloge za srednjo inkontinenco so namenjene ženskam, ki se srečujejo s težavami zaradi nehotenega uhajanja urina. Predloge so tanke in diskretne, nudijo dobro zaščito proti iztekanju urina. Nova generacija predlog Abena Light je izredno mehka, z dodatnimi stranskimi zaščitami ter še hitrejšo zmožnostjo vpijanja tekočine.

Abena Light1

Prav tako kot ženske pase tudi moški srečujejo s težavami zaradi nehotenega uhajanja urina. Simptomi, kot so pogosto tiščanje na vodo, močno in nenadno uriniranje ponoči, kažejo na prekomerno aktiven mehur. Prekomerno aktiven mehur lahko močno vpliva na kakovost življenja, saj je to težava, o kateri moški le stežka spregovorijo. Za manjše težave uhajanja urina pri moških je na voljo linija anatomsko prilagojenih predlog za moške, Abena Man Formula, različnih vpojnosti.

Abena Man1

V nekaterih primerih, kot so športne aktivnosti, daljša odsotnost od doma, boljši občutek pri nošenju, pa so odlična izbira vpojne hlačke za enkratno uporabo Abena Pants. Uporabljajo se kot klasično spodnje perilo, pri aktivnostih pa zagotavljajo, da pripomoček zaradi širokega pasu, elastičnih niti in posebne prilagojene oblike ostane na mestu in je vsaka skrb za kakšno morebitno iztekanje odveč.

Abena Man-Light-Pants 22

Težave zaradi oslabljenega mehurja naj ne zmanjšajo želje po novih dogodivščinah in potovanjih. Ne pozabite pa tudi na vlažne čistilne krpice in kakšen dodaten kos spodnjega perila. Zunanja poletna vročina in vlaga sta dva dejavnika, ki močno vplivata na našo kožo, zato moramo pri izbiri pripomočkov paziti, da se odločimo za take, ki omogočajo dobro zračenje kože, hitro vpijajo urin in s tem preprečijo morebitno vzdraženje kože zaradi prisotnosti urina.

Visokokakovostni pripomočki za inkontinenco danskega proizvajalca Abena omogočajo diskretno zaščito vsem, ki se srečujejo z različnimi oblikami nehotenega izločanja urina in/ali blata. V kolikor niste prepričani, kateri pripomoček za inkontinenco uporabiti ali vas zanima več, lahko pokličete na brezplačno številko 080 22 53, kjer vam bodo naši svetovalci pomagali izbrati pripomočke ter vam poslali brezplačne vzorce. Prav tako se za nasvet lahko obrnete tudi preko e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. '; document.write(''); document.write(addy_text48727); document.write('<\/a>'); //-->\n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Brezplačne vzorčke pa lahko naročite tudi na http://www.abena-helpi.si/kontakt/narocilo-vzorcev.

Promocijsko sporočilo

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

02.07.2019

Razvajajmo brbončice tudi poleti

V teh vročih poletnih dneh si mnogi zaželijo prečistiti svoje telo in iz jedilnika črtajo…
16.06.2019

Peče, srbi in boli

Sodite med tiste, ki ste že preboleli norice? Veste, da je njihov nastanek povzročil…
16.06.2019

Zdravi in fit na počitnice

Do težko pričakovanega oddiha imate še ravno dovolj časa, da telo spravite v zavidljivo…
16.06.2019

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi…
16.06.2019

Bolečina, ki vpliva na naš vsakdan

Razlogov, zakaj se lahko pojavijo bolečine v mišic in sklepih, je več. Tudi intenzivnost…